3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Purée ziemniaczane z rzeżuchą


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 160 g mleka, 1,5 %
  • 2 szczypty gałki muszkatowłowej
  • 20 g masła
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 300 g wody
  • 1000 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • garść rzeżuchy
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Założyć motylek.
    2. Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki, wodę i sól, gotować ok. 25 min/100°C/obr. 1.
    3. Dodać masło, gałkę muszkatołową, mleko i rzeżuchę, wymieszać, aby powstało kremowe purée ok. 15-20 s/obr. 4.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy