Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Puree z dyni (puree dyniowe) - do ciast, deserów, wypieków i zup
- 1-1,2kg dyni (obranej i pozbawionej pestek)
- 3MT wody
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Dynię kroimy na małe kawałki, zalewamy w TM wodą i smażymy (15min/VAROMA/obr.2). Gorącą dynię blendujemy na gładkie puree (10s/obr.5), które następnie odstawiamy do ostudzenia. Gdy puree ostygnie porcjujemy je i wykorzystujemy do wybranych wypieków - można je zamrozić lub rozdzielić do słoiczków i zapasteryzować.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCzy dynię należy obrać ze skóry? 🤔
Czy dynię należy obrać ze skóry? 🤔
Przepis sprawdzony, super wyszło. zamiast 3,...
Przepis sprawdzony, super wyszło. zamiast 3, dałam 2 miarki wody. Polecam !!!
Przepis sprawdzony, super wyszło. zamiast 3,...
Przepis sprawdzony, super wyszło. zamiast 3, dałam 2 miarki wody. Polecam !!!