3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Puree z dyni (puree dyniowe) - do ciast, deserów, wypieków i zup


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Puree z dyni (puree dyniowe) - do ciast, deserów, wypieków i zup

  • 1-1,2kg dyni (obranej i pozbawionej pestek)
  • 3MT wody
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Dynię kroimy na małe kawałki, zalewamy w TM wodą i smażymy (15min/VAROMA/obr.2). Gorącą dynię blendujemy na gładkie puree (10s/obr.5), które następnie odstawiamy do ostudzenia. Gdy puree ostygnie porcjujemy je i wykorzystujemy do wybranych wypieków - można je zamrozić lub rozdzielić do słoiczków i zapasteryzować.







10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy