3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placki owsiane / placki żytnie || zamiennik chleba


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

Placki owsiane / placki żytnie || zamiennik chleba

  • 75 g płatków owsianych górskich
  • 140 g płatków błyskawicznych żytnich
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 40 g mleka 1,5%
  • 3 jajka
  • 1 szczypty soli
5

Przygotowanie

    Ciasto na placuszki
  1. 1. Wszystkie składniki w podanej kolejności umieszczamy w naczyniu miksującym i mieszamy z pomocą kopystki - 30 sek. / obr. 3.

    2. Dużą łyżką umieszczamy na rozgrzanej patelni i "poklepujemy", aby nie były zbyt grube. Generalnie przypada 1 czubata łyżka masy na 1 placek. Smażymy (najlepiej bez tłuszczu, ewentualnie z niewielką ilością) na złoty kolor.

    3. Podajemy z różnymi dodatkami - w zasadzie można ze wszystkim tym, z czym możemy zjeść kanapkę, np. pastami (jajeczna, z awokado, z łososia etc.), serem żółtymi i szynką, warzywami, na słodko z twarożkiem i owocami tmrc_emoticons.)

    SMACZNEGO!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Placki śmiało zastępują pszenne pieczywo.

Polecam również bardziej zdrową wersję z otrębami owsianymi zamiast płatków. Generalna zasada jest taka, że na 3 łyżki płaków powinna przypadać 1 łyżka jogurtu naturalnego i 1 jajko.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz