 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                17min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                37min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 04/10/17
                            
                zmieniono dnia: 04/10/17
                    Składniki
pizzerki
- 250 g mąka pszenna
- 150 g cieplej wody
- 1 paczuszki drożdży świeżych
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g Ketchupu
nadzienie
- 150 g mozzarella tarta
- 1 łyżki pietruszki suchej
- 1,5 łyżki zioła włoskie
- 1 łyżeczek estragonu suszonego
- 50 g Ketchupu
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie skladniki na ciasto wkladamy do  "Blokada naczynia miksującego" , 3min/ "Blokada naczynia miksującego" , 3min/ "Ciasto" , ciasto odstawiamy na 15 min, w tym czasie wszystkie skladniki na nadzienie mieszamy lyzka w misce "Ciasto" , ciasto odstawiamy na 15 min, w tym czasie wszystkie skladniki na nadzienie mieszamy lyzka w misce
 Ciasto przelac na papier, uformowac na prostokat , nalozyc nadzienie wkladamy do nagrzanego piekarnika 190°C/20 min
 SMACZNEGO
Porady
Mozna na nadzienie polozyc co komu pasuje, my polozylismy plastry salami
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze