3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pizzerki


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

pizzerki

  • 250 g mąka pszenna
  • 150 g cieplej wody
  • 1 paczuszki drożdży świeżych
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g Ketchupu

nadzienie

  • 150 g mozzarella tarta
  • 1 łyżki pietruszki suchej
  • 1,5 łyżki zioła włoskie
  • 1 łyżeczek estragonu suszonego
  • 50 g Ketchupu
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki na ciasto wkladamy do Closed lid, 3min/Dough mode, ciasto odstawiamy na 15 min, w tym czasie wszystkie skladniki na nadzienie mieszamy lyzka w misce
    Ciasto przelac na papier, uformowac na prostokat , nalozyc nadzienie wkladamy do nagrzanego piekarnika 190°C/20 min
    SMACZNEGO
10
11

Porady

Mozna na nadzienie polozyc co komu pasuje, my polozylismy plastry salami


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy