Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
pizzerki
- 250 g mąka pszenna
- 150 g cieplej wody
- 1 paczuszki drożdży świeżych
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g Ketchupu
nadzienie
- 150 g mozzarella tarta
- 1 łyżki pietruszki suchej
- 1,5 łyżki zioła włoskie
- 1 łyżeczek estragonu suszonego
- 50 g Ketchupu
-
6
37min
Czas całkowity 17minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie skladniki na ciasto wkladamy do
"Blokada naczynia miksującego" , 3min/
"Ciasto" , ciasto odstawiamy na 15 min, w tym czasie wszystkie skladniki na nadzienie mieszamy lyzka w misce
Ciasto przelac na papier, uformowac na prostokat , nalozyc nadzienie wkladamy do nagrzanego piekarnika 190°C/20 min
SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mozna na nadzienie polozyc co komu pasuje, my polozylismy plastry salami
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz