3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pizzerki


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

pizzerki

  • 250 g mąka pszenna
  • 150 g cieplej wody
  • 1 paczuszki drożdży świeżych
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g Ketchupu

nadzienie

  • 150 g mozzarella tarta
  • 1 łyżki pietruszki suchej
  • 1,5 łyżki zioła włoskie
  • 1 łyżeczek estragonu suszonego
  • 50 g Ketchupu
  • 6
    37min
    Czas całkowity 17min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki na ciasto wkladamy do Blokada naczynia miksującego, 3min/Ciasto, ciasto odstawiamy na 15 min, w tym czasie wszystkie skladniki na nadzienie mieszamy lyzka w misce
    Ciasto przelac na papier, uformowac na prostokat , nalozyc nadzienie wkladamy do nagrzanego piekarnika 190°C/20 min
    SMACZNEGO
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Mozna na nadzienie polozyc co komu pasuje, my polozylismy plastry salami


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy