Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
pizzerki
- 250 g mąka pszenna
- 150 g cieplej wody
- 1 paczuszki drożdży świeżych
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki suszonej bazylii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g Ketchupu
nadzienie
- 150 g mozzarella tarta
- 1 łyżki pietruszki suchej
- 1,5 łyżki zioła włoskie
- 1 łyżeczek estragonu suszonego
- 50 g Ketchupu
-
6
37min
Czas całkowity 17minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie skladniki na ciasto wkladamy do
"Blokada naczynia miksującego" , 3min/
"Ciasto" , ciasto odstawiamy na 15 min, w tym czasie wszystkie skladniki na nadzienie mieszamy lyzka w misce
Ciasto przelac na papier, uformowac na prostokat , nalozyc nadzienie wkladamy do nagrzanego piekarnika 190°C/20 min
SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mozna na nadzienie polozyc co komu pasuje, my polozylismy plastry salami
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz