3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z cukini i pieczarek


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

foremkę keksową

  • pieprz
  • soli
  • 150 bułki tartej
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 4 jajka
  • 50 g oleju rzepakowego
  • 1 1łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 150 żółtego sera
  • 2 średnie cebule
  • 1 marchewka (50-60g )
  • 3 szklanki cukini startej i odciśniętej
  • 500 g pieczarek
  • majeranek
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
5

Przygotowanie

  1. 1. Pieczarki, marchewkę i cukinię obrać. Każde po kolei zmiksować po 5-10s./obr.5 przekładając do oddzielnych pojemników. 

     

    2. Zetrzeć ser żółty 10s./obr.5-6. przełożyć do oddzielnej miseczki.

    3. Cebulę posiekać w Closed lid 4s./obr.5 i poddusić na łyżce oleju 2 min./Varoma/obr.2, dodać pieczarki i dusić do momentu, aż sok odparuje. 

    4. Do dużej miski przełożyć cukinię i marchewkę, dodać uduszone pieczarki, ser żółty, natkę pietruszki, olej, żółtka jaj, kaszę mannę. Doprawić do smaku przyprawami. Gęstość kontrolować poprzez stopniowe dodawanie bułki tartej. Bułkę odawać do momentu uzyskania gęstej masy.

    5. Do czystego i suchego Closed lid wlać białka i ubić 2 min./obr.4. 

    Dodać do masy i delikatnie wymieszać. 

      

    Gotową masę przełożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C przez godzinę, aż wierzch się zrumieni. 

     

    Smacznego!

     

    * jako akcent na zbliżające się święta, do pasztetu przed pieczeniem można włożyć ugotowane na twardo jajka. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • z tymi pieczarkami to jakiś

    Zgłoszony przez lidien na listopada 3, 2013 at 16:09.

    z tymi pieczarkami to jakiś błąd po zmienie wyglądu strony. przepis poprawiłam .

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •    Już kiedyś próbowałam taki

    Zgłoszony przez Lidka Abramowicz na października 31, 2013 at 19:07.

      tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19"> Już kiedyś próbowałam taki pasztet. Był PYSZNY. Przyszedł czas abym w końcu sama zrobiła. Dzięki za fajny przepistmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.-D Lol" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/lol.png" alt="tmrc_emoticons.D" width="19" height="19">tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.-) Smile" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="tmrc_emoticons.)" width="19" height="19">Party" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/party.png" alt="Party" width="19" height="23">

    Lidka Abramowicz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pieczarek portobello co to za

    Zgłoszony przez agulinka na października 31, 2013 at 16:25.

    pieczarek portobello co to za pieczarki?nie moga byc zwykłe?ile gram cukini?średnie to rożnie wyglądaja,hmmm

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy taki pasztecik mozna

    Zgłoszony przez anka25 na października 19, 2013 at 12:55.

    A czy taki pasztecik mozna wlożyć do słoików i zapasteryzować? ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu pasztet jest pyszny

    Zgłoszony przez Kocica na października 19, 2013 at 12:49.

    Gabrysiu pasztet jest pyszny !!!

    [[wysiwyg_imageupload:1697:]]

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agatko, napisz jak smakuje.

    Zgłoszony przez gabi49 na października 18, 2013 at 21:34.

    Agatko, napisz jak smakuje. Ja też mam zamiar go zrobić, bo po tradycyjnym, mięsnym niezbyt komfortowo się czuję.  tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet upiekłam właśnie się

    Zgłoszony przez Kocica na października 18, 2013 at 20:21.

    Pasztet upiekłam tmrc_emoticons.) właśnie się studzi ....

    [[wysiwyg_imageupload:1695:]]

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze