3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

mleko ryżowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

200 g ryżu

  • 600 g wody przegotowanej
  • 1000 g wody
  • 2 laski 2 laski wanilii
5

Przygotowanie

    mleko ryżowe
  1. Do naczynia miksującego wlać wodę


    Zawiesić koszyczek i odważycz do niego ryż


    Gotować 30 min / 100C / obr 1


    Ugotowany ryż przesypać do naczynia miksującego i dolać przegotowaną wodę.Rozciąć laskę wanilii i wrzucić zawartość do wody i ryżu.


    Następnie zmiksować 2 min/ obr.10


    Przecieramy przez sitko lub należy oddusić przez gazę.


     


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz