Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
- 200 gramów bobu ugotowanego
- 200 gramów serka ricotta
- 30 gramów mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko kurze
- sòl do smaku oraz inne przyprawy wg gustu
- olej do smażenia
5
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc ricotte i bòb: 4sek / obr 4. Dodac pozostale skladniki, opròcz oleju: 20sek / "Obroty wsteczne" / obr 5. Przelozyc do miseczki, zostawic " do odpoczynku" na 30min. Smazyc na oleju, porcjowac lyzeczka. Osuszyc recznikami papierowymi.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDziewczyny, polecam, sa
Dziewczyny, polecam, sa naprawde ok, no i przy okazji cos innego Haniu, bòb mlody, ugotowany, spokojnie mozesz zmielic ze skòrka. Stary, musisz zobaczyc, jaka bedzie skòrka po ugotowaniu, ale mysle, ze nie powinno byc problemòw
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Bardzo oryginalne... ciekawe
Bardzo oryginalne... ciekawe jak smakuje ;o)
;o)
przepis do wypróbowania latem
przepis do wypróbowania latem
:bigsmile:Marzenka miksujemy
Marzenka miksujemy ze skórą?
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
:DVercia jesteś jak zwykle
Vercia jesteś jak zwykle niesamowita,przepis ciekawy i jak inni dodaję do wypróbowania latem
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wypròbujesz wiec w lipcu, Elu
Wypròbujesz wiec w lipcu, Elu Przepis nie ucieknie, moze sobie spokojnie poczekac na realizacje
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Verciu, ciekawy przepis
Verciu, ciekawy przepis zapisuję do wypróbowania, ale dopiero jak u nas pojawi się bób. W tym roku po takiej długiej zimie będzie chyba dopiero w lipcu
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
U nas juz mozna kupic, sianie
U nas juz mozna kupic, sianie - sadzenie jest zabronione ( wlepiaja kary dosc slone), poniewaz duzo osòb z Sardynii jest bardzo uczulonych na bòb. Dochodzi do przypadkòw smiertelnych. Wiec kupuje , bo i my bardzo lubimy Tutaj jest zwyczaj jedzenia "ton" bobu na 1-wszego maja, na surowo . Ja jednak zostaje przy swoim - najlepszy jest ugotowany
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Verciu uwielbiam bób musze
Verciu uwielbiam bób musze tylko poczekać aż się u nas pojawi i zrobię pyszne racuszki buźka
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dziewczyny, racuszki sa
Dziewczyny, racuszki sa swietne, polecam Nie wiedzialam, co zrobic z bobem i resztka ricotty, wiec "urodzilam" racuszki Wypròbujcie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Verciu orginalna odmiana
Verciu orginalna odmiana racuszków Buziaczki
:love:brzmi i wygląda
brzmi i wygląda baaaardzo apetycznie