3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mini racuszki z bobu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

  • 200 gramów bobu ugotowanego
  • 200 gramów serka ricotta
  • 30 gramów mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko kurze
  • sòl do smaku oraz inne przyprawy wg gustu
  • olej do smażenia
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc ricotte i bòb: 4sek / obr 4. Dodac pozostale skladniki, opròcz oleju: 20sek / Counter-clockwise operation / obr 5. Przelozyc do miseczki, zostawic " do odpoczynku" na 30min. Smazyc na oleju, porcjowac lyzeczka. Osuszyc recznikami papierowymi.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziewczyny, polecam, sa

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 11, 2013 at 12:09.

    Dziewczyny, polecam, sa naprawde ok, no i przy okazji cos innego Big Smile  Haniu, bòb mlody, ugotowany, spokojnie mozesz zmielic ze skòrka. Stary, musisz zobaczyc, jaka bedzie skòrka po ugotowaniu, ale mysle, ze nie powinno byc problemòw Big Smile Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo oryginalne... ciekawe

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 10, 2013 at 11:41.

    Bardzo oryginalne... ciekawe jak smakuje ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis do wypróbowania latem

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 10, 2013 at 07:47.

    przepis do wypróbowania latem tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Marzenka miksujemy

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 10, 2013 at 05:46.

    Big SmileMarzenka miksujemy ze skórą? tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DVercia jesteś jak zwykle

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 10, 2013 at 05:44.

    tmrc_emoticons.DVercia jesteś jak zwykle niesamowita,przepis ciekawy i jak inni dodaję do wypróbowania latem tmrc_emoticons.;) Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypròbujesz wiec w lipcu, Elu

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 9, 2013 at 23:14.

    Wypròbujesz wiec w lipcu, Elu Big Smile Big Smile Big Smile  Przepis nie ucieknie, moze sobie spokojnie poczekac na realizacje Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu, ciekawy przepis 

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 9, 2013 at 23:04.

    Verciu, ciekawy przepis  tmrc_emoticons.)  zapisuję do wypróbowania, ale dopiero jak u nas pojawi się bób.  tmrc_emoticons.)   tmrc_emoticons.)  W tym roku po takiej długiej zimie będzie chyba dopiero w lipcu  tmrc_emoticons.~   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U nas juz mozna kupic, sianie

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 9, 2013 at 22:25.

    U nas juz mozna kupic, sianie - sadzenie jest zabronione ( wlepiaja kary dosc slone), poniewaz duzo osòb z Sardynii jest bardzo uczulonych na bòb.  Dochodzi do przypadkòw smiertelnych. Wiec kupuje , bo i my bardzo lubimy Big Smile Big Smile Big Smile  Tutaj jest zwyczaj jedzenia "ton" bobu na 1-wszego maja, na surowo . Ja jednak zostaje przy swoim - najlepszy jest ugotowany Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu uwielbiam bób musze

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 9, 2013 at 22:13.

    Verciu uwielbiam bób tmrc_emoticons.D musze tylko poczekać aż się u nas pojawi i zrobię pyszne racuszki tmrc_emoticons.D buźka Love

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny,  racuszki sa

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 9, 2013 at 21:38.

    Dziewczyny,  racuszki sa swietne, polecam Big Smile Big Smile  Nie wiedzialam, co zrobic z bobem i resztka ricotty, wiec "urodzilam" racuszki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) Wypròbujcie Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu orginalna odmiana

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 9, 2013 at 21:26.

    Cooking 9 Verciu orginalna odmiana racuszków tmrc_emoticons.) Buziaczki Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :love:brzmi i wygląda

    Zgłoszony przez Maszoperia na kwietnia 9, 2013 at 21:13.

    Lovebrzmi i wygląda baaaardzo apetycznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze