3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kiełbaska adżika z nadzieniem warzywno-serowym


Wydrukuj:
4

Składniki

3 kawałek/kawałki/kawałków

farsz,przyprawy do obtoczenia kiełbasek

  • 120 g sera zółtego lub mozarelli ( według uznania )
  • 70 g pieczarek
  • 3 łyżeczek przyprawy Adżika
  • woda
  • 1 łyżki przyprawy uniwersalnej TM
  • 1 łyżeczki gorczycy
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 ząbka czosnku
  • 550 g pokrojonej na kawałki łopatka
  • 6 rózyczek brokuła
5

Przygotowanie

    No to do dzieła:
  1. Do naczynia włożyc połowę mięsa i zemleć 12s/obr8 przełozyc do innego naczynia,czynnośc powtórzyc z kolejną porcją.


     


    Do naczynia wrzucic mięso, gorczycę, sól, Adżikę i wymieszać 4min/Zablokowany/Interwał. Wyrobioną masę przełożyć do innego naczynia.


     


    Do Zablokowany wrzucić pokrojony w kawałki ser zółty i rozdrobnić 3s/obr. 6 i przełożyć do osobnego naczynia. 


     


    Do Zablokowany wrzucić czosnek i rozdrobnić 3s/obr. 7, następnie dodać brokuł i pieczarki. Rozdrobnić 3s/obr. 5, po czym dodać ser i wymieszać 5s/obr. 3/Wsteczne. Wyłożyć do naczynia.


    Na rozłożoną folię spożywczą wyłożyć 1/3 masy mięsnej i uformować prostokąt tak aby foli wystarczyło do szczelnego zawinięcia w rulon. Na mięso położyć farsz w formie wałka mniejszego niż mięso, by można zamknąć boki kiełbaski i przy pomocy folii zrobić rulon. To samo zrobić z pozostałą częścią mięsa i uformować jeszcze dwie takie kiełbaski. Kiełbaski ułożyć na dolnej części Varomy.


     


    Do Zablokowany wlać wodę tak aby przykryć noże,nałożyć przystawkę i gotować 35-40min/varoma/obr1


     


    Smacznego Uśmiech

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

[[wysiwyg_imageupload:2115:]][[wysiwyg_imageupload:2114:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz