thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 08/7/12
zmieniono dnia: 08/8/12

Składniki

brzoskwinie w syropie

  • 0,5 litra wody
  • 2 łyżki octu 10%
  • 500g cukru
  • 3 łyżki miodu
  • kawałek kory cynamonu
  • 4 cienkie plastry świeżego imbiru
  • po 2 goździki do każdego słoika

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    brzoskwiń
  1. brzoskwinie umyć, zdjąć skórkę i wypestkować. Jeżeli skórka mocno przylega do owoców, to można spażyć wrzątkiem ( tak jak pomidory)

    ułożyć w słoikach i dodać po 2 goździki do każdego słoika

  2. zalewy korzennej
  3. Wszystkie składniki syropu umieścić w naczyniu, gotować 15 min. / 100*C / obr.1 Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

    Wyjąć imbir i cynamon, zalać brzoskwinie, dobrze zakręcić i koniecznie pasteryzować 15 min

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Brzoskwinie w syropie

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 17, 2016 at 11:04
    5.0

    Pyszne brzoskwinie. Prawie niczym się nie różnią od tych z puszki. tmrc_emoticons.) Polecam ! tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)

  • września 14, 2015 at 12:34
    5.0

    Rewelacyjne brzoskwinie - do zastosowania wszędzie tam, gdzie do tej pory stosowano brzoskwinie z puszki. Zrobiłam na próbę 3 słoiki, zdegustowałam w weekend - są pyszne! jutro robię kolejną porcję tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 18, 2014 at 20:44

    Zrobiłam-syrop pachniał cudnie. JAk smakują brzoskwinie  opowiem za jakiś czas!

  • maja 31, 2013 at 16:10
    5.0

    Wczoraj wyciągnęłam słoiczek brzoskwiń zrobionych w zeszłym roku - mniam. Love Nie kupuję już brzoskwiń w puszce. W tym sezonie też będę robić brzoskwinie wg tego przepisu.

    Polecam, Ewa

  • maja 31, 2013 at 09:06

    Dzięki Elu za przepis, nigdy nie robiłam brzoskwiń w słoikach, zawsze kupowałam gotowe w puszce tmrc_emoticons.)  ale w tym roku zrobie sobie wg Twojego przepisu Love  dodaje do listy przetworów na ten rok tmrc_emoticons.)  pozdrawiam

  • maja 31, 2013 at 08:20

    Cieszę się dziewczyny, że już teraz planujecie przetwory i moje brzoskwinie znalazły się na Waszej liście  tmrc_emoticons.D    Big Smile  Do tej samej marynaty można też wkładać gruszki -też są pyszne  tmrc_emoticons.)  Muszą być dojrzałe ale twarde, żeby się nie rozpadły, polecam  Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • maja 31, 2013 at 07:41

    tmrc_emoticons.)Elu w sezonie napewno skorzystam Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

  • maja 30, 2013 at 21:56

    Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Dziękuje Elu za odpowiedz,też poczekam do sezonu - kupiłam w zeszłym tygodniu,ale to jeszcze nie ten smak i aromat Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Musze zrobić ,bo u mnie brzoskwinie schodzą i do sernika i do bułeczek no i oczywiście same z bitą śmietanką Love" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>

  • maja 30, 2013 at 21:34

    Moniko, obroty wsteczne możesz pominąć, wystarczy, że włączysz soft lub 1  tmrc_emoticons.)  A liość bzroskwiń zależy od tego, jakie są duże, i w jakie słoiki je wkładasz; bo jak zostanie dużo miejsca między nimi, to syropu wejdzie więcej  tmrc_emoticons.)  Tak orientacyjnie to 1,5-2kg. Ja zawsze kupuję w pełni sezonu hurtem 10-15 kg (część taka troszkę poodgniatana) i wtedy robię po kilka słoików w różnych zalewach, a resztę przerabiam na dżemy  tmrc_emoticons.) Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • maja 30, 2013 at 21:11

    Love" alt=Love src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Elu mam dwa pytanka ; na jaką ilość brzoskwiń wystarcza zalewy i czy się da jakoś ominąć Wsteczne , bo u mnie w TM21 nie ma tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.-( Sad" alt=tmrc_emoticons.( src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" width=19 height=19>

Are you sure to delete this comment ?