3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wymienite lody rabarbarowo-śmietankowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

na ok pól litra lodów

  • 200 g śmietany kremówki
  • 16 g cukru waniliowego
  • 300 g wody
  • 500 g rabarbar
  • 200 g mleka
  • 100 g cukru pudru
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Rabarbar obieramy, kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do naczynia.

    Rabarbar miksujemy 10 sek obroty 5.

    Zalewamy wodą i dosypujemy cukier waniliowy.

    Gorujemy varoma 10 min obroty 1.

    Przelewamy rabarbar przez sito by pozbyć się pozstałych włókien.

    Do pustego i czystego naczynia wlewamy mleko, śmietankę oraz cukier puder, zakładamy motylek i ucieramy 2 min obroty 4.

    Wlewamy schłodzony i odsączony kompotem z rabarbaru.

    Mieszamy całość przez 1 min obroty 2.

    Powstałą masę przekładamydo foremek i mrozimy. 

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Cukru dodajemy wg uznania, my lubimy kwaskowate ale z tą ilością cukru wychodzą dość słodkie lody.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz