Tu jesteś:
4
Składniki
14 kawałek/kawałki/kawałków
Śmietanowiec
- 1000 gramów Śmietany co najmniej 30%, schłodzonej
- 1 porcji masła, do wysmarowania formy
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Przyjęcie Urodziny Urodziny dziecka Prezent Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Wegetariańska Przepis dla dzieci Bez jajek Bez alkoholu Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Sylwester Chiński Nowy Rok Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Kreatywne Niedrogie Drugie śniadanie Obiad Kolacja Kolacja Przekąska Przepis dla dużej rodziny Przepis dla studenta Deser Chłodzenie Tort Ciasto Polska
5
Przygotowanie
- 1) Do naczynia miksującego wlać jedną porcję wody, zagotować 5 min/100°C/obr.1. Powoli dodawać galaretkę, w czasie pracy urządzenia się rozpuści 2 min/90°C/obr.3. Galaretkę przelać do miski i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. Postępować tak z każdym smakiem galaretki.
- Po ostygnięciu każdą galaretkę pokroić w kostkę. Przełożyć do dużej miski i delikatnie wymieszać.
2) Żelatynę namoczyć w mleku, podgrzać w naczyniu miksującym 4 min/90°C/obr.3, przelać do szklanki i przestudzić.
3) Umyć, wytrzeć do sucha, ostudzić a następnie wsadzić"Blokada naczynia miksującego" do lodówki na 5 minut, po tej operacji założyć motylek i wymieszać zimną śmietanę z cukrem 1 min./obr.4.
- Do ubitej śmietany z cukrem dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać w naczyniu miksującym 15s/obr.4
4) Powstałą masę wymieszać w dużej misce z 3/4 litości galaretkami i przełożyć do przygotowanej posmarowanej masłem formy do tortów na zimno. Resztę kostek wtopić na górze masy. Pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Przygotowanie Śmietanowca
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz