3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Śmietanowiec


Wydrukuj:
4

Składniki

14 kawałek/kawałki/kawałków

Śmietanowiec

  • 1000 gramów Śmietany co najmniej 30%, schłodzonej
  • 1 porcji masła, do wysmarowania formy
5

Przygotowanie

    Przygotowanie Śmietanowca
  1. 1) Do naczynia miksującego wlać jedną porcję wody, zagotować 5 min/100°C/obr.1. Powoli dodawać galaretkę, w czasie pracy urządzenia się rozpuści 2 min/90°C/obr.3. Galaretkę przelać do miski i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. Postępować tak z każdym smakiem galaretki.

    - Po ostygnięciu każdą galaretkę pokroić w kostkę. Przełożyć do dużej miski i delikatnie wymieszać.

    2) Żelatynę namoczyć w mleku, podgrzać w naczyniu miksującym 4 min/90°C/obr.3, przelać do szklanki i przestudzić.

    3) Umyć, wytrzeć do sucha, ostudzić a następnie wsadzić Blokada naczynia miksującego do lodówki na 5 minut, po tej operacji założyć motylek i wymieszać zimną śmietanę z cukrem 1 min./obr.4.

    - Do ubitej śmietany z cukrem dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać w naczyniu miksującym 15s/obr.4

    4) Powstałą masę wymieszać w dużej misce z 3/4 litości galaretkami i przełożyć do przygotowanej posmarowanej masłem formy do tortów na zimno. Resztę kostek wtopić na górze masy. Pozostawić na kilka godzin w lodówce.







10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy