Tu jesteś:
4
Składniki
750 g
Waniliowy pudding ryżowy z frużeliną truskawkową
- 750 g mleka ryżowego, lub mleka zwykłego
- 250 g płatków ryżowych, (szklanka) - płatki najlepiej błyskawiczne
- 7 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 300 g truskawek, świeżych
- 50 g wody
- 1 łyżki mąki ziemniaczanej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Do naczynia miksującego włożyć truskawki, dodać 50 g wody , gotować 5 min/100’C/"Obroty wsteczne" /obr. 1[/color]
- [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Dodajemy 20 g cukru trzcinowego brązowego lub miodu (straci właściwości jedynie da posmak, lub xylitolu/erytrytolu[/color]
- [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]W 3 łyżkach wody mieszamy mąkę (by uniknąć grudek) i dolewamy do naczynia miksującego.[/color]
- n[color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]astawiamy TM na 8 sek /"Obroty wsteczne" /obr. 3[/color]
- [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Następnie gotujemy 1 min. /100’C/obr wsteczne /obr.1
[/color]F[color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]rużelinę przekładamy do naczynia np. słoika. Myjemy naczynie [/color] - [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Mleko podgrzewamy dodajemy cukier waniliowy/xylitol+wanilia – 90’C/obr.1/5 min[/color]
- [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Dodajemy płatki. Gotujemy 2min/obr. 1.5/ 90’C[/color]
- [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Dolewamy pół szklanki mleka ryżowego lub zwykłego – miksujemy zwiększając obroty do 8.[/color]
- [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Truskawki te do dekoracji kroimy na bardzo cieniutkie plastry (wtedy będą nam się trzymały ścianek naczynia ) i przyklejamy je do naszego słoiczka na deser. Wlewamy pudding.[/color]
- Uwaga ! Pudding szybko gęstnieje – jeśli zgęstnieje przed wlaniem należy dodać odrobinę mleka i ponownie zmiksować.
Na wierzch układamy ok 3 -4 łyżeczek frużeliny truskawkowej. Ozdabiamy miętą i truskawką. Podajemy schłodzony w lodówce ok 30 min
Waniliowy pudding z frużeliną truskawkową
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz