3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Waniliowy pudding ryżowy z frużeliną truskawkową


Wydrukuj:
4

Składniki

750 g

Waniliowy pudding ryżowy z frużeliną truskawkową

  • 750 g mleka ryżowego, lub mleka zwykłego
  • 250 g płatków ryżowych, (szklanka) - płatki najlepiej błyskawiczne
  • 7 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 300 g truskawek, świeżych
  • 50 g wody
  • 1 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Waniliowy pudding z frużeliną truskawkową
  1. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Do naczynia miksującego włożyć truskawki, dodać 50 g wody , gotować 5 min/100’C/Obroty wsteczne/obr. 1[/color]
  2. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Dodajemy 20 g cukru trzcinowego brązowego lub miodu (straci właściwości jedynie da posmak, lub xylitolu/erytrytolu[/color]
  3. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]W 3 łyżkach wody mieszamy mąkę (by uniknąć grudek) i dolewamy do naczynia miksującego.[/color]
  4. n[color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]astawiamy TM na 8 sek /Obroty wsteczne/obr. 3[/color]
  5. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Następnie gotujemy 1 min. /100’C/obr wsteczne /obr.1
    [/color]F[color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]rużelinę przekładamy do naczynia np. słoika. Myjemy naczynie [/color]
  6. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Mleko podgrzewamy dodajemy cukier waniliowy/xylitol+wanilia – 90’C/obr.1/5 min[/color]
  7. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Dodajemy płatki. Gotujemy 2min/obr. 1.5/ 90’C[/color]
  8. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Dolewamy pół szklanki mleka ryżowego lub zwykłego – miksujemy zwiększając obroty do 8.[/color]
  9. [color=#050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space: pre-wrap]Truskawki te do dekoracji kroimy na bardzo cieniutkie plastry (wtedy będą nam się trzymały ścianek naczynia ) i przyklejamy je do naszego słoiczka na deser. Wlewamy pudding.[/color]
  10. Uwaga ! Pudding szybko gęstnieje – jeśli zgęstnieje przed wlaniem należy dodać odrobinę mleka i ponownie zmiksować.


    Na wierzch układamy ok 3 -4 łyżeczek frużeliny truskawkowej. Ozdabiamy miętą i truskawką. Podajemy schłodzony w lodówce ok 30 min
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy