Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Torcik z serka mascarpone
- 4 limonki, lub borówki,malin
- 100 gramów śmietany kremówki
- 500 gramów serka mascarpone
- 100 gramów cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyna w proszku
- 80 gramów gorącej wody
- 250 gramów herbatników
- 100-150 gramów masła
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Herbatniki umieścic w naczyniu
obroty 4,następnie dodac roztopine masło,wymieszać na obrotach wstecznych
,wyłożyc na tortownicę srednicy 24 cm,docinąc i umiescic w lodówce na ok pół godziny.Żelatynę rozpuścić w 80 ml gorącej wody.Ubić smietane kremówke,następnie dodać cukier puder,serek mascarpone wymieszac
"Obroty wsteczne" .Jeżeli robimy w wersji limonki to dodać sok wycisnięty z limonek i otratą skórke z jednej limonki natomiast do opcji z innymi owocami dadaje do masy troche ekstraktu wanili lub cukru wanilinowego.Całośc wykładam na przygotowany spód z herbatników,dodaje owoce i do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego
Torcik z serka mascarpone
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz