3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Suflet jajeczny


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 4 łyżki mleka, ja dodaję ryżowe ponieważ nie piję krowiego
  • 0,5-1 łyżeczki soli, jak kto woli do smaku
  • olej, do smażenia
  • powidła śliwkowe, powidła jakie kto lubi
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. Białka oddzielić od żółtek

  2. założyć motylek dodać białka ubić na sztywno 2min/obr.4, jak się nie ubiły to dodać więcej czasu

  3. dodać posostałe skaładniki, żółtko, mąkę, sól, mleko 30sek/obr.4

    ja dodaję jeszcze pokrojone w małe kawałki owoce z puszki np: brzoskwinie i je mieszam razem z resztą składników.

  4. Wyrobione ciasto smażę z dwuch stron na oleju na patelni na złocisty kolor.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Z tej ilości składników wychodzą dwa suflety o średnicy około 25-30cm. Po usmażeniu jedną połowę smaruję powidłami i przekładam drugą, można dodać owoce z puszki, syrop klonowy, miód  co kto lubi.

Ostatnio robiłem bez żółtek i też suflet był dobry tmrc_emoticons.-) (białka mi zostały po likierze jajecznym)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry,nie przerywa się

    Zgłoszony przez Mac na maja 7, 2015 at 08:48.

    Bardzo dobry,nie przerywa się podczas obracania,dla mnie super tmrc_emoticons.) Muszę spróbować także z mąką orkiszową,ciekawe czy wyjdzie Cooking 10 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja na słodko robię dosyć

    Zgłoszony przez endi na marca 22, 2013 at 08:35.

    Ja na słodko robię dosyć często i jest bardzo pyszny tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze mam problem z

    Zgłoszony przez pączuszek na lutego 24, 2013 at 17:36.

    Zawsze mam problem z sufletami czy omletani, żeby je rzewrócić, ale ten dość szybko i łatwo się robi. Z powidłami jeszcze nie jadłam, więc muszę spróbować.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze