Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Spód
- 300 g płatki kukurydziane
- 100 g masła
- 4 łyżki kako
Masa serowa
- 200 g orzechy laskowe
- 400 g ser twarogowy
- 100 g cukru
- 1 łyżki cukier waniliowy zrobiony w TM
- 300 g śmietana 30%
Gnasz czekoladowy
- 200 g czekolada
- 3 łyżki śmietany 30%
- 3 łyżki wody
- 25 g masła
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Do
wsypać płatki kukurydziane i zmiksować 10 sek/obr 6. Przesypać do miseczki.
- Do
wsypać orzechy laskowe i zmiksować 10 sek/obr. 7. Przesypać do miseczki.
- Do
włożyć motylka, dodać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić obr. 3 Przełożyć do miseczki
- Do czystego i suchego
dodać masło i roztopić 2,5 min/45 st.C/obr. 2
- Dodać zmiksowane płatki kukurydziane, kakao i wymieszać 15 sek/
4. Wyłożyć masę na dno tortownicy 22 cm, wyrównać i schłodzić 30 minut w lodówce.
- Do
wsypać zmiksowane orzechy laskowe, dodać ser, cukier, cukier waniliowy i zmiksować 20 sek/obr. 3
- Dodać ubitą śmietanę, wymieszać 10 sek/obr. 3. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód. Włożyć do lodówki.
- Do
włożyć czekoladę w kawałkach i zmiksować 10 sek/obr.7. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
- Dodać śmietanę, wodę, masło, podgrzewać 5 min/Varoma/
1. Wylać na sernik, wyrównać i udekorować Ferrero Rocher
Przygotowanie
Spód sernika
Masa serowa
Gnasz czekoladowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Pieknie wyglada udekorowany płatkami migdałów lub swieżych kwiatów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCzemu spod wychodzi mega kruchy ..nie trzyma sie...
Czemu spod wychodzi mega kruchy ..nie trzyma sie kupy te ciasto??hm??
Jaką lubicie
Jaką lubicie
Jak czekolada do gnaszu idzie? Gorzka czy mleczna?
Jak czekolada do gnaszu idzie? Gorzka czy mleczna?