Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Spód
- 300 g płatki kukurydziane
- 100 g masła
- 4 łyżki kako
Masa serowa
- 200 g orzechy laskowe
- 400 g ser twarogowy
- 100 g cukru
- 1 łyżki cukier waniliowy zrobiony w TM
- 300 g śmietana 30%
Gnasz czekoladowy
- 200 g czekolada
- 3 łyżki śmietany 30%
- 3 łyżki wody
- 25 g masła
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wsypać płatki kukurydziane i zmiksować 10 sek/obr 6. Przesypać do miseczki.
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wsypać orzechy laskowe i zmiksować 10 sek/obr. 7. Przesypać do miseczki.
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć motylka, dodać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić obr. 3 Przełożyć do miseczki
- Do czystego i suchego
"Blokada naczynia miksującego" dodać masło i roztopić 2,5 min/45 st.C/obr. 2
- Dodać zmiksowane płatki kukurydziane, kakao i wymieszać 15 sek/
"Obroty wsteczne" 4. Wyłożyć masę na dno tortownicy 22 cm, wyrównać i schłodzić 30 minut w lodówce.
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wsypać zmiksowane orzechy laskowe, dodać ser, cukier, cukier waniliowy i zmiksować 20 sek/obr. 3
- Dodać ubitą śmietanę, wymieszać 10 sek/obr. 3. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód. Włożyć do lodówki.
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę w kawałkach i zmiksować 10 sek/obr.7. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
- Dodać śmietanę, wodę, masło, podgrzewać 5 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" 1. Wylać na sernik, wyrównać i udekorować Ferrero Rocher
Przygotowanie
Spód sernika
Masa serowa
Gnasz czekoladowy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pieknie wyglada udekorowany płatkami migdałów lub swieżych kwiatów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCzemu spod wychodzi mega kruchy ..nie trzyma sie...
Czemu spod wychodzi mega kruchy ..nie trzyma sie kupy te ciasto??hm??
Jaką lubicie
Jaką lubicie
Jak czekolada do gnaszu idzie? Gorzka czy mleczna?
Jak czekolada do gnaszu idzie? Gorzka czy mleczna?