3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik Rocher_bez pieczenia


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Spód

  • 300 g płatki kukurydziane
  • 100 g masła
  • 4 łyżki kako

Masa serowa

  • 200 g orzechy laskowe
  • 400 g ser twarogowy
  • 100 g cukru
  • 1 łyżki cukier waniliowy zrobiony w TM
  • 300 g śmietana 30%

Gnasz czekoladowy

  • 200 g czekolada
  • 3 łyżki śmietany 30%
  • 3 łyżki wody
  • 25 g masła
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Do Blokada naczynia miksującego wsypać płatki kukurydziane i zmiksować 10 sek/obr 6. Przesypać do miseczki.
  2. Do Blokada naczynia miksującego wsypać orzechy laskowe i zmiksować 10 sek/obr. 7. Przesypać do miseczki.
  3. Do Blokada naczynia miksującego włożyć motylka, dodać schłodzoną śmietanę kremówkę i ubić obr. 3 Przełożyć do miseczki
  4. Spód sernika
  5. Do czystego i suchego Blokada naczynia miksującego dodać masło i roztopić 2,5 min/45 st.C/obr. 2
  6. Dodać zmiksowane płatki kukurydziane, kakao i wymieszać 15 sek/Obroty wsteczne 4. Wyłożyć masę na dno tortownicy 22 cm, wyrównać i schłodzić 30 minut w lodówce.
  7. Masa serowa
  8. Do Blokada naczynia miksującego wsypać zmiksowane orzechy laskowe, dodać ser, cukier, cukier waniliowy i zmiksować 20 sek/obr. 3
  9. Dodać ubitą śmietanę, wymieszać 10 sek/obr. 3. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód. Włożyć do lodówki.
  10. Gnasz czekoladowy
  11. Do Blokada naczynia miksującego włożyć czekoladę w kawałkach i zmiksować 10 sek/obr.7. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
  12. Dodać śmietanę, wodę, masło, podgrzewać 5 min/Varoma/Obroty wsteczne 1. Wylać na sernik, wyrównać i udekorować Ferrero Rocher
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pieknie wyglada udekorowany płatkami migdałów lub swieżych kwiatów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czemu spod wychodzi mega kruchy ..nie trzyma sie...

    Zgłoszony przez paulusia na kwietnia 6, 2017 at 15:10.

    Czemu spod wychodzi mega kruchy ..nie trzyma sie kupy te ciasto??hm??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaką lubicie

    Zgłoszony przez Gocharynka na kwietnia 4, 2017 at 10:55.

    Jaką lubicie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak czekolada do gnaszu idzie? Gorzka czy mleczna?

    Zgłoszony przez Nuta25 na marca 15, 2017 at 13:02.

    Jak czekolada do gnaszu idzie? Gorzka czy mleczna?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze