thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

pudding z tapioki na mleczku kokosowym WIOLETTA

  • 70 g tapioki, drobnej
  • 80 g mleczka kokosowego
  • 340 g wody
  • 2-3 łyżeczki ksylitol, lub erytrolu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać mleko kokosowe, wodę i erytrolu, dodać tapiokę, podgrzewać 30-33 min/90°C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 2. Przełożyć do szklanki lub słoiczków, odstawić. Można podawać z dodatkiem owoców np borówke, malin, truskawek - mogą być mrożone.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pudding z tapioki na mleczku kokosowym WIOLETTA

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: