Tu jesteś:
4
Składniki
Mus jabłkowy
- 750 g jabłek, pokrojonych na kawałki
- 20 g soku z cytryny, opcjonalnie
- 50 g cukru, opcjonalnie
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM, opcjonalnie
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć jabłka dodać sok wyciśnięty z cytryny, cukier oraz cukier waniliowy. Zamknąć pokrywę i ustawić koszyczek. ustawić 9 min 100 st.C obroty 1
- Zdjąć koszyczek i nałożyć miarkę Ustawić czas na 20s. i obroty 5 Jeśli ma być aksamitny można zwiększyć stopniowo do 10
- Mus podawać na ciepło lub zimno ewentualnie do wyparzonych słoiczków.
Smakuje jak przecier jabłkowy dla dzieci.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz