Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
MOCZKA
- 250 g piernika, czerstwego,bez polewy i nadzienia, pokrojonego na kawałki
- 800 g wody
- 10 g kakao
- 40 g cukru
- 50 g migdałów obranych
- 50 g orzecha włoskiego, łuskanego
- 50 g orzecha laskowego
- 50 g rodzynek
- 50 g moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych na paski
- 500 g kompot truskawkowy
- 500 g kompot agrestowy
- 25 g galaretki cytrynowej, w proszku
- 20 g soku z cytryny
- 20 g mąki pszennej
- 20 g masła
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Z mąki i masła zrobić zasmażkę ( przepis znajduje sie na Platformie ABC - wykorzystujemy 1/2 porcji z przepisu z Platformy Cookido) i odstawić do innego naczynia.
2. Do czystego i suchego naczynia miksującego włozyc migdały i orzechy 2s./obr.4,5 bakalie przekładamy do miseczki.
3. Do czystego naczynia wkładamy pokrojonego na kawałki piernika 8s./obr.7,5
4. Dodajemy kakao i cukier 3s./obr.5
5. Dodajemy wodę 10s./obr.3
6. Po tym czasie ustawiamy gotowanie 8min./100C/obr.2,5
7. Pozostawiamy do wystudzenia na około 5min.
8. Miksujemy 1min./obr.8
9. Dodajemy wszytskie skladniki oraz rozkruszoną zasmażkę 8min./100C/obr.1,5
10.Pozostawiamy do wystudzenia . Moczkę podajemy na zimno.
MOCZKA
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Miarka MT
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz