1 MOCZKA

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MOCZKA


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

MOCZKA

  • 250 g piernika, czerstwego,bez polewy i nadzienia, pokrojonego na kawałki
  • 800 g wody
  • 10 g kakao
  • 40 g cukru
  • 50 g migdałów obranych
  • 50 g orzecha włoskiego, łuskanego
  • 50 g orzecha laskowego
  • 50 g rodzynek
  • 50 g moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych na paski
  • 500 g kompot truskawkowy
  • 500 g kompot agrestowy
  • 25 g galaretki cytrynowej, w proszku
  • 20 g soku z cytryny
  • 20 g mąki pszennej
  • 20 g masła
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    MOCZKA
  1. 1. Z mąki i masła zrobić zasmażkę ( przepis znajduje sie na Platformie ABC - wykorzystujemy 1/2 porcji z przepisu z Platformy Cookido) i odstawić do innego naczynia.
    2. Do czystego i suchego naczynia miksującego włozyc migdały i orzechy 2s./obr.4,5 bakalie przekładamy do miseczki.
    3. Do czystego naczynia wkładamy pokrojonego na kawałki piernika 8s./obr.7,5
    4. Dodajemy kakao i cukier 3s./obr.5
    5. Dodajemy wodę 10s./obr.3
    6. Po tym czasie ustawiamy gotowanie 8min./100C/obr.2,5
    7. Pozostawiamy do wystudzenia na około 5min.
    8. Miksujemy 1min./obr.8
    9. Dodajemy wszytskie skladniki oraz rozkruszoną zasmażkę 8min./100C/obr.Obroty wsteczne1,5
    10.Pozostawiamy do wystudzenia . Moczkę podajemy na zimno.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy