3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

masa z pianek marshmallows


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 270 g pianek marshmallows
  • 3-4 łyżek wody
  • 600 g cukru pudru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.  do naczynia miksującego włożyć pianki i wodę. rozpuścić w 70 st. C. cały czas mieszając kopystką i obserwiwać aż się całkowicie rozpuszczą.

    2. Włączyć Dough mode i stopniowo po woli dosypywać cukier puder aż ciasto stanie się plastyczne i nie będzie się kleić.

    Uwagi do masy plastycznej z pianek

    (zdjęcia i uwagi zaczerpnięte z www.kotlet.tv )

    1. Gotową masę najlepiej wałkować na naoliwionym blacie bądź posypanym mąką ziemniaczaną

    2. Pianki mogą być dowolne, najlepiej białe.

    3. Cukier należy dodawać stopniowo!

    4. Do barwienia  można używać barwników spożywczych z płynie, pudrze czy paście, a także tych naturalnych jak soki.

    5. Masy nie należy wałkować zbyt cienko, lepiej troszkę grubiej, jakieś 2-3 mm.

    6. Masę najlepiej kłaść na tort posmarowany cały kremem – zespoli się z resztą tortu, a położona na tort suchy będzie potem odpadać na talerzu i to nieładnie wygląda.

    7. Do przyklejania mniejszych ozdób polecam rozpuszczoną piankę tmrc_emoticons.) świetny klej!

    8. Masa jest oczywiście jadalna tmrc_emoticons.)

    Z masy tej można również wykreować przeróżne ozdoby na tort np. kwiatki.

    Polecam

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super!  Odnalazłam tę masę

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 19, 2013 at 22:35.

    Cooking 1 Big Smile Super!  Odnalazłam tę masę dzieki pogrupowanym przepisom konkursowym. Na  "Kotlecie" był przepis bez uzycia TM i o nim właśnie wspominałam na forum Masa jest rewelacyjna i bardzo smaczna w gotowych wyrobach (różyczkach i kwiatuszkach). Polecam wszystkim bawiącym się w zdobienie tortów.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wow!! rewelacyjny tort!

    Zgłoszony przez lidien na marca 23, 2013 at 09:02.

    wow!! rewelacyjny tort! gratulacje

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super prepis!Dzięki

    Zgłoszony przez zafira na marca 23, 2013 at 07:38.

    Super prepis!Dzięki lidien.Zrobiłam tort "halllo kity,Zdjęcie wstawiłam Robiłam tort na urodiny córeczki,bardo jej się podobał!!!

    pozdrawiam Monika

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ta masa, po wystudzeniu

    Zgłoszony przez Agtatka na sierpnia 21, 2011 at 17:48.

    Super ta masa, po wystudzeniu pięknie się formuje. Najlepiej się wałkowała na naoliwonym blacie. Masą obłożyłam tort na wieczór panieński siostry, szyszedł cudnie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • widzę,że odwiedzamy tą samą

    Zgłoszony przez mamuta na sierpnia 12, 2011 at 11:25.

    widzę,że odwiedzamy tą samą stronę o gotowaniu tmrc_emoticons.~ ( wcale nie mam na myśli Przepisowni)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • niestety aktualnie nie

    Zgłoszony przez lidien na lipca 28, 2011 at 19:06.

    niestety aktualnie nie posiadam takich zdjęć, ale masa jest rewelacyjna to robienia przeróżnych ozdób. osobiście robiłam różyczki na tort z biało-różowej masy. nie jest to trudne ale praca wymaga cierpliwości tmrc_emoticons.)

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajny pomysł, może dodasz

    Zgłoszony przez Pippi na lipca 26, 2011 at 11:25.

    Fajny pomysł, może dodasz zdjęcie jakiegoś gotowego ciasta/tortu (ozdobionego ta masą)? Bardzo chcialabym zobaczyć, jak to wychodzi. Chyba przetestuję ale moje umiejętności w temacie ciasta i torty sa znikome tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze