Tu jesteś:
4
Składniki
200 g
Łatwy makowiec
- 200 gramy masła
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 opakowania cukier wanilinowy
- 1 puszki MASY MAKOWEJ Z BAKALIAMI
- szczypty miodu
-
6
51h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- ZIMNE MASŁO POSIEKAJ OSTRYM NOŻEM, DODAJ DWA ŻÓŁTKA, CUKIER ORAZ CUKIER WANILINOWY. UGNIEĆ CIASTO
- UFORMUJ KULĘ, OWIŃ JĄ FOLIĄ I ODŁÓŻ NA GODZINĘ DO LODÓWKI.
- BIAŁKA UBIJ NA SZTYWNO
- WYMIESZAJ BIAŁKA Z MASĄ MAKOWĄ, DODAJ MIÓD DO SMAKU
- 1/3 SCHŁODZONEGO CIASTA ODERWIJ, POZOSTAW W LODÓWCE. RESZTĘ ROZWAŁKUJ NA PŁAT. WYLEP SPÓD FORMY.
NA SPODZIE ROZŁÓŻ MASĘ MAKOWĄ. - WYJMIJ Z LODÓWKI RESZTĘ CIASTA, FORMUJ CIENKIE, DŁUGIE WAŁECZKI, UŁÓŻ JE NA MASIE MAKOWEJ, TWORZĄC KRATKĘ.
- CIASTO WSTAW DO PIEKARNIKA. PIECZ OKOŁO 50 MIN W TEMPERATURZE 180*
ŁATWY MAKOWIEC
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTo jakiś żart? A gdzie dokładne wskazówki o...
To jakiś żart? A gdzie dokładne wskazówki o czasie itd.?