3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kuleczki Krzysia :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

30 kawałek/kawałki/kawałków

wersja ciemna

  • kakao, wiórki i cukier waniliowy do obtoczenia kulek
  • 2 łyżki kakao

  • 100 g miodu
  • 100 g masła
  • wiórki i cukier waniliowy do obtoczenia kulek
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 100 g płatków żytnich błyskawicznych
  • 100 g płatków jęczmiennych błyskawicznych
  • 80 g mleka
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wsypujemy płatki i miksujemy czas 20 sek, obr.4. Przekładamy do miseczki.

    Do naczynia wkładamy masło, mleko i miód i gotujemy czas 3 min/ 60 stopni / obr.2.

    Dodajemy rozdrobnione wcześniej płatki, wiórki i mieszamy czas 20 sek, obr.3. Następnie jeszcze gotujemy czas 2 min/ 80 stopni/ obr.2.

    Z ciepłej masy formujemy małe kuleczki i obtaczamy w wiórkach zmieszanych z cukrem waniliowym. Schładzamy w lodówce.

    Wersja ciemna - tak samo jak wyżej plus kakao. Kuleczki obtaczamy w mieszance wiórek, cukru waniliowego i kakao - wystarczy 1 łyżka.

    Kuleczki są fajnym poysłem na deser lub na drugie śniadanie. Polecam są pyszne.

    Inspiracją były kuleczki z kaszy jaglanej Eli, dziekuję tmrc_emoticons.-)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Kuleczki można także przygotowac z innego rodzaju płatków np. owsianych tmrc_emoticons.-)[[wysiwyg_imageupload:2018:]][[wysiwyg_imageupload:2017:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz