3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kisiel mandarynkowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 310 g mandarynek z puszki razem z sokiem, puszka, której użyłam miała akurat taką pojemność
  • 130 g wody
5

Przygotowanie

  1. Wymieszać mąkę ziemniaczaną z wodą i odstawić.

  2. Do naczynia miksującego włożyć owoce i wlać sok, gotować 7 min/100°C/obr2.

  3. Ustawić 2 min/100°C/obr2, przez otwór w pokrywie wlać wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną.

10
11

Porady

Jeśli chcemy zachować kawałki owoców w punkcie 2. i 3. należy wybrać dodatkowo funkcję obrotów wstecznych.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy