3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłka z kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 100 g masła
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 150 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1000 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki, obranych i wydrążonych
  • 500 g wody
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać 8 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    2. Jabłka umieścić na przystawce Varoma. Do naczynia miksującego wlać wodę,nałożyć przystawkę, gotować na parze 15 min/Varoma/obr. 1.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury180ºC.
    4. Jabłka wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego (15x20 cm), posypać kruszonką, piec 35-40 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny i szybki deser. Podałam na ciepło z...

    Zgłoszony przez niewywrotna na września 9, 2019 at 18:38.

    Pyszny i szybki deser. Podałam na ciepło z lodami waniliowym i bitą śmietaną. Po prostu rewelacja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze