3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłka z kruszonką


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Jabłka z kruszonką

  • 100 g masła
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 150 g mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1000 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki, obranych i wydrążonych
  • 500 g wody
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wymieszać 8 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    2. Jabłka umieścić na przystawce Varoma. Do naczynia miksującego wlać wodę,nałożyć przystawkę, gotować na parze 15 min/Varoma/obr. 1.
    3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    4. Jabłka wyłożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego (15x20 cm), posypać kruszonką, piec 35-40 min.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy