Tu jesteś:
4
Składniki
1 litr/litra/litry/litrów
Galaretka miętowa
- 1000 gramów wody
- Średni pęczek mięty, świeżej
- Indywidulanie cukier
- 20 gramów żelatyny w proszku
- 2 krople barwnika spożywczego, niebieskiego
-
6
12h 0min
Czas całkowity 12h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Zagotuj wodę, dodaj cukier.
- Do naczynia włóż pęczek mięty i gotuj pod przykryciem do nabrania na małym ogniu przez wywar złotej barwy.
- Kiedy wywar nabierze złotej barwy wyjmij miętę, dodaj żelatynę i barwnik spożywczy, dokładnie wymieszaj.
- Ciecz przelej do pojemników, odstaw do ochłodzenia.
- Schłodzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia.
Galaretka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podczas wyjmowania galaretki z miski, włóż miskę do ciepłej wody, w ten sposób łatwiej uda się ją wyjąć z miski.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz