3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Galaretka miętowa


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

Galaretka miętowa

  • 1000 gramów wody
  • Średni pęczek mięty, świeżej
  • Indywidulanie cukier
  • 20 gramów żelatyny w proszku
  • 2 krople barwnika spożywczego, niebieskiego
  • 6
    12h 0min
    Czas całkowity 12h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Galaretka
  1. Zagotuj wodę, dodaj cukier.
  2. Do naczynia włóż pęczek mięty i gotuj pod przykryciem do nabrania na małym ogniu przez wywar złotej barwy.
  3. Kiedy wywar nabierze złotej barwy wyjmij miętę, dodaj żelatynę i barwnik spożywczy, dokładnie wymieszaj.
  4. Ciecz przelej do pojemników, odstaw do ochłodzenia.
  5. Schłodzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Podczas wyjmowania galaretki z miski, włóż miskę do ciepłej wody, w ten sposób łatwiej uda się ją wyjąć z miski.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy