Tu jesteś:
4
Składniki
100 kawałek/kawałki/kawałków
Faworki
- 400 g mąki pszennej
- szczypty soli
- 1 łyżki masła
- 1 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
- 4 jajka, Tylko żółtka
- 150 g kwaśnej śmietany
- 1 litra oleju, Do smażenia
- Cukier puder, Do opruszenia
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksujacego wsyp mąkę, sól i masło.
Zamknij pokrywę i wymieszaj 30s/obr.4 - Żółtak oddziel od białek i dodaj do naczynia, (białka nie będą potrzebne)
Dodaj pozostałe składniki : śmietane, spirytus.
Wyrabiamy Ciasto"Ciasto" /10min.
- Gotowe ciasto formujemy w kóle dzielimy na pół i wkładamy do worka i do lodówki na 20min.
Po tym czasie wałkujemy cieniutko, wycinamy radełkiem i formujemy.
Smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe posypujemy cukrem pudrem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Białka można wykorzystać do upieczenia Pieguska. Przepis dostępny na platformie.
Ciasto jest wyrabiane 10min, aby dobrze się spulchniło.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz