3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faworki


Wydrukuj:
4

Składniki

100 kawałek/kawałki/kawałków

Faworki

  • 400 g mąki pszennej
  • szczypty soli
  • 1 łyżki masła
  • 1 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
  • 4 jajka, Tylko żółtka
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 1 litra oleju, Do smażenia
  • Cukier puder, Do opruszenia
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksujacego wsyp mąkę, sól i masło.
    Zamknij pokrywę i wymieszaj 30s/obr.4
  2. Żółtak oddziel od białek i dodaj do naczynia, (białka nie będą potrzebne)
    Dodaj pozostałe składniki : śmietane, spirytus.
    Wyrabiamy CiastoCiasto/10min.
  3. Gotowe ciasto formujemy w kóle dzielimy na pół i wkładamy do worka i do lodówki na 20min.
    Po tym czasie wałkujemy cieniutko, wycinamy radełkiem i formujemy.
    Smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe posypujemy cukrem pudrem
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Białka można wykorzystać do upieczenia Pieguska. Przepis dostępny na platformie.

Ciasto jest wyrabiane 10min, aby dobrze się spulchniło.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Danie wygląda naprawdę atrakcyjnie. Tyle...

    Zgłoszony przez Melmara na stycznia 29, 2024 at 09:11.

    Danie wygląda naprawdę atrakcyjnie. Tyle przepisów do przygotowania i którymi możesz się podzielić. Śledzę tę stronę od około 3 lat i wiele się nauczyłem na temat przygotowywania bardziej zróżnicowanych potraw.

    geometry dash lite

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze