3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowa gryczanka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Czekoladowa gryczanka

składniki

  • 10 g czekolady gorzkiej 80%, (2 kostki)
  • 50 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 100 g mleczka kokosowego
  • 100 g wody
  • 120 g jabka
  • 50 g banana
  • 5 g kakao, (1 łyżeczka)
  • 10 g erytolu
  • 6
    18min
    Czas całkowity 18min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Czekoladę siekamy 5 s/obr.5. Odkładamy do miseczki.
  2. Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę, wlewamy mleczko i wodę.
  3. Nakładamy dolną część Varomy i wkładamy do niej pokrojone w ćwiartki jabłko
  4. Zamykamy naczynie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. wsteczne 1.
  5. Ściągamy nakładkę Varomy na bok.
  6. Do ugotowanej kaszy, dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy 30 s/obr.10. Zgarniamy kopystką ze ścianek kielicha na dno. Blendujemy kolejne 30 s/obr.10.
  7. Przekładamy gryczankę do miski. Dekorujemy ją uparowanym jabłkiem i posiekaną czekoladą.
10
11

Porady

Wskazówka:


Zamiast erytrolu można uzyć syrop klonowy lub miód.
Z samego rana zalej wodą orzechy nerkowca potrzebne do smoothie na II śniadanie, możemy też zalać je wodą już dzień wczesniej wieczorem.
Do przepisu możemy zrobić własne masło orzechowe.

Kcal: 645 | B: 14,3 g | T: 35,9 g | W: 65,9 g


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy