thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 60 g orzechów włoskich, posiekanych
  • 1 opakowania cukru waniliowego
  • 150 g cukru białego
  • 270 g mąki pszennej
  • 30 g oleju słonecznikowego
  • 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 2 jajka
  • 350 g jabłka kwaśne

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 C. Jabłka obrać, wydrążyć gniazdka i pokroić na ćwiartki.

    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka i dodać całe jajka. Wymieszać 20s/Obr.4.

    3. Dodać pozostałe składniki za wyjątkiem orzechów i wymieszać 40s/Obr.4.

    4. Dodać orzechy i wymieszać przy pomocy kopystki 15s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /Obr.2.

    5. Ciasto przelać do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy keksowej (dł. 38cm) i piec 40 min. w temp. 180 C.

    6. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto "Dziadek"

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?