3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BURACZANE MUFINKI


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 150 g mąki pszennej
  • 200 g buraki gotowane, obrane
  • 120 g oleju
  • 50 g kakao
  • 5 g cukru waniliowego
  • 150 gramów cukru
  • 3 jajka
  • 1 szczypty soli

KREM

  • 150 g masła, miekkiego
  • 150 g serka twarogowego, naturalny,mielony
  • 150 g gorzka czekolada
  • 30 g cukru
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. 1. Do naczynia miksujacego odważyć mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól i proszek do pieczenia 15s/obr.3
    2. Przełożyc do innego naczynia.
    3. Do czystego naczynia miksujacego wkładamy pokrojone w kostkę buraki i olej całość blędrujemy 1min/obr.8
    4. Masę buraczaną zgarnąć kopystką na dno naczynia i czynność powtórzyć 1min./obr.10
    5. Dodajemy jedno jajko 10s/obr.8
    6. Dodajemy drugie jajko 10s/obr.8
    7. Dodajemy trzecie jajko 10s/obr.10
    8. Do masy wkładamy motylek i dadajemy wczesniej przygotwana i odsatawioną makę z dodatkami INTERWAŁ/45s.
    9. Forme na mufini wykładamy papilotkami i wypełniamy masą, wkładamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika 180C/20min.
  2. KREM
  3. 1. Do naczynia miksujacego wkładamy pokruszona czekoladę 3min./75C/obr.1
    2. Do suchego naczynia wkładamy cukier 3s/obr.10
    3. Do naczynia wkładamy motylek, dodajemy miękkie masło 3min./obr.4
    4. Dodajemy twaróg 1min./obr.3,5
    5. Dodajemy przestudzoną czekoladę 30s./obr.4
    6. Przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy przestudzone mufinki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy