3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babeczki daktylowe na parze - Varoma - z sosem karmelowym


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Sos Karmelowy

  • 140 gramów cukru brązowego
  • 100 gramów Masla
  • 250 gramów śmietany slodkiej
  • 1 łyżeczki aromatu waniliowego

Babeczki

  • 210 gramów daktyli suszonych
  • 260 gramów wody wrzątku
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 gramów cukru brązowego
  • 60 gramów Masla
  • 2 jajka
  • 140 gramów mąki
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Sos
  1. 1. Umyj miske zanim zrobisz sos. 

    2. Wloz wszystkie skladniki do miski i gotuj 80 stopni, 2min pr 1 -do czasu az maslo sie rozpusci. 

    3. Gotuj dalej przez 3min, 80 stopni, pr 3-4.

     

    W czasie kiedy sos sie gotuje mozna ustawic Varome na TM aby babeczki nie wystygly. 

     

    Sos zgestnieje w miare schladzania. 

  2. Babeczki
  3. 1. Wrzuc daktyle i sode do miski TM zalej goraca woda i odstaw na 5min

    2. Dodaj cukier, i maslo -zmiksuj 8 sek pr 6-7

    3. Kopystka zgarnij mase ze scianek TM -dodaj najpierw make pozniej jajka i wymieszaj 5-6 sek pr 4-5 

    4. Uloz silikonowe foremki na gornej i dolnej czesci Varomy -wlej mase do polowy kazdej foremki 

    5. Wlej 1 litr wody do miski TM (niema potrzeby plukania miski) 

    6. Gotuj 22 min Varoma pr 2 

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis zaadoptowany z Australijskiej stront TM

 

//www.recipecommunity.com.au/desserts-sweets-recipes/steamed-individual-sticky-date-puddings/88277


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy