3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Amerykańskie pancakes


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Pancakes

  • 320 gramów mąki pszennej tortowej
  • 0,5 litra maślanki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 60 gramów cukru pudru
  • 1 szczypty soli
  • 2 jajka
  • 0,125 litra oleju roślinnego
  • ekstrakt z wanilii, odrobinę
5

Przygotowanie

    Oddzielenie białek od żółtek
  1. Oddziel białka od żółtek i umieść je w dwóch oddzielnych naczyniach
  2. Ubij białka mikserem stopniowo zwiększając obroty
  3. Składniki mokre
  4. Wlej do naczynia miksującego maślankę, żółtka, olej oraz odrobinę ekstraktu z wanilii
  5. Miksowanie
  6. Przelej zawartość naczynia miksującego do oddzielnego naczynia
  7. Składniki suche
  8. Umyj i wytrzyj ręcznikiem naczynie miksujące
  9. Przesiej mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz sól
  10. Mieszanie
  11. Ciasto
  12. Mieszanie Wlej składniki mokre do naczynia miksującego
  13. Dodaj pianę z białek do ciasta
  14. Mieszanie
  15. Smażenie
  16. Smaż małe naleśniki na średnim ogniu dodając odrobinę oleju przy pierwszej porcji rozprowadzając go po patelni ręcznikiem papierowym. Po pojawieniu się bombelków w środkowej części naleśnika przewróć go na drugą stronę i zostaw na kilka chwil.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy