Składniki
- 100 g zimnego masła
- 200 g mąki pszennej
- 5 jajek
- 300 g marchewki
- 5 rózyczek brokuła
- 1 mały por
- 2 gałązki tymianku i pietruszki
- 250 ml mleka
- sól i pieprz do smaku
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia włozyć mąkę, 1 jajko, szczyptę soli, 2 łyżeczki zimnej wody, i zimne masło - zmiksować czas 20 sek, obr.3. Ciasto włożyc do woreczka i schować do lodówki na 30 minut.
Marchewki pokroić w małe słupki, różyczki brokuła podzielic na małe kawałeczki, por posiekać.
Do naczynia wlać mleko, wbić 4 jajka, świeże zioła i przyprawy i zmiksować czas 15 sek, obr,4.
Naczynie do tarty wyłozyć ciastem razem z brzegami, ułożyć warzywa i zalać masą jajeczną.
Piec w temp. 180 stopni przez 45 minut.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam dziś tą tartę ale wykorzystałam...
Zrobiłam dziś tą tartę ale wykorzystałam swoje składniki (cebula, papryka, pieczarki, salami) zalałam je sosem i do piekarnika. Pod koniec pieczenia posypałam jeszcze tarty serem mozzarella. I.... składniki fajne ale ciasto sie nie dopiekło niestety. Do tego napęczniało w trakcie pieczenia. Dlatego,robiąc następnym razem na pewno ciasto nakłuję widelcem(tak jak powinno sie zrobić w przypadku tarty) i podpiękę troche przed ułożeniem składników ( po 45 min sa one troche zbyt przypieczone).
Bardzo dobre ciasto, kruche.
Bardzo dobre ciasto, kruche. I to ze nie ma śmietany a jest mleko. zrobilam z włoszczyzna mrożona, ktora wczesniej trochę podsmażyłam. Polecam
mamoska
Bardzo dobre ciasto, kruche
Bardzo dobre ciasto, kruche
mamoska
Super przepis. Tarta wyszła
Super przepis. Tarta wyszła wyborna. Zapisuję przepis na zaś.
witam:) super przepis, przede
witam
super przepis, przede wszystkim bez smietany. Moge zapytac czy moge dodac do tego kurczaka w kawalkach ? 
Dzisiaj kupiłam formę do
Dzisiaj kupiłam formę do tarty i szukam przepisu na swój pierwszy raz
Twoje wygląda zmakowicie , podpowiedz moze co można dać prócz brokułu i pora?
Agnieszko próbuj w nowym TM
Agnieszko próbuj
w nowym TM robi sie tak samo jak w moim starym
jak zrobisz daj znać jak Ci wyszło i jak smakowała
pozdrawiam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
uwielbiam tarty ,wypróbuje
uwielbiam tarty :P,wypróbuje jak tylko dostanę
TM,pytanie jak wykonać w TM31
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Witaj Bronia z samym porem
Witaj Bronia
z samym porem jeszcze nie robilam, ale sprobuje
dziekuje za komentarz i pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
ja czesto robie ale z samego
ja czesto robie ale z samego pora j jestem zachwycona
A proszę bardzo Grazynko
A proszę bardzo Grazynko
pozdrawiam i dziekuję za komentarz 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Zimową porą również można
Witam polecam tarte jest
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wypróbuję ten przepis i dam
Bardzo się cieszę, że
Bardzo się cieszę, że smakowało. Warzywa można zrobić po swojemu jak kto lubi, ja robiłam ostatnio z dodatkiem cukini i pieczarek i podsmażyłam na patelni grilowej aby usunąć nadmiar wody. Wyszła pyszna
pozdrawiam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wypróbowałam ten przepis.
Wypróbowałam ten przepis. Szczerze polecam. Ciasto przepyszne, kruche i bardzo łatwe
Super że nie trzeba śmietany, dzięki temu jest to bardzo leciutkie, letnie danie. aaa, ja zblanszowałam warzywa przed pieczeniem, ale to rzecz gustu.
Dziękuję:D tak jest o wiele
Dziękuję
tak jest o wiele lżejsza niż te na śmietanie a dodatki można dać według upodobań. Takie letnie danie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Swietny przepis,i fajnie ze
Swietny przepis,i fajnie ze bez śmietany przynajmiej nie jest taka tłusta.Napewno wyprobuje
EWA
"Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni, pół litra słodkiego ryzyka- to cały przepis na niebo w gębie".