3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta z warzywami :-)


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 100 g zimnego masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 300 g marchewki
  • 5 rózyczek brokuła
  • 1 mały por
  • 2 gałązki tymianku i pietruszki
  • 250 ml mleka
  • sól i pieprz do smaku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia włozyć mąkę, 1 jajko, szczyptę soli, 2 łyżeczki zimnej wody, i zimne masło - zmiksować czas 20 sek, obr.3. Ciasto włożyc do woreczka i schować do lodówki na 30 minut.

    Marchewki pokroić w małe słupki, różyczki brokuła podzielic na małe kawałeczki, por posiekać.

    Do naczynia wlać mleko, wbić 4 jajka, świeże zioła i przyprawy i zmiksować czas 15 sek, obr,4.

    Naczynie do tarty wyłozyć ciastem razem z brzegami, ułożyć warzywa i zalać masą jajeczną.

    Piec w temp. 180 stopni przez 45 minut.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam dziś tą tartę ale wykorzystałam...

    Zgłoszony przez MonRaf na października 22, 2016 at 19:46.

    Zrobiłam dziś tą tartę ale wykorzystałam swoje składniki (cebula, papryka, pieczarki, salami) zalałam je sosem i do piekarnika. Pod koniec pieczenia posypałam jeszcze tarty serem mozzarella. I.... składniki fajne ale ciasto sie nie dopiekło niestety. Do tego napęczniało w trakcie pieczenia. Dlatego,robiąc następnym razem na pewno ciasto nakłuję widelcem(tak jak powinno sie zrobić w przypadku tarty) i podpiękę troche przed ułożeniem składników ( po 45 min sa one troche zbyt przypieczone).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto, kruche.

    Zgłoszony przez mamoska na maja 19, 2016 at 19:47.

    Bardzo dobre ciasto, kruche. I to ze nie ma śmietany a jest mleko. zrobilam z włoszczyzna mrożona, ktora wczesniej trochę podsmażyłam. Polecam

    mamoska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto, kruche

    Zgłoszony przez mamoska na maja 19, 2016 at 19:45.

    Bardzo dobre ciasto, kruche

    mamoska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Tarta wyszła

    Zgłoszony przez Agulaga81 na marca 15, 2016 at 17:24.

    Super przepis. Tarta wyszła wyborna.  Zapisuję przepis na zaś.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • witam:) super przepis, przede

    Zgłoszony przez barbara1 na maja 29, 2015 at 22:58.

    witamtmrc_emoticons.) super przepis, przede wszystkim bez smietany. Moge zapytac czy moge dodac do tego kurczaka w kawalkach ? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj kupiłam formę do

    Zgłoszony przez anetawilczewska na lutego 3, 2015 at 12:33.

    Dzisiaj kupiłam formę do tarty i szukam przepisu na swój pierwszy raz tmrc_emoticons.D

    Twoje wygląda zmakowicie , podpowiedz moze co można dać prócz brokułu i pora? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Agnieszko próbuj w nowym TM

    Zgłoszony przez magi1 na września 28, 2013 at 18:29.

    Agnieszko próbuj tmrc_emoticons.D w nowym TM robi sie tak samo jak w moim starym tmrc_emoticons.) jak zrobisz daj znać jak Ci wyszło i jak smakowała tmrc_emoticons.) pozdrawiam tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam tarty ,wypróbuje

    Zgłoszony przez agulinka na września 27, 2013 at 23:57.

    uwielbiam tarty :P,wypróbuje jak tylko dostanętmrc_emoticons.)TM,pytanie jak wykonać w TM31

    Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Bronia z samym porem

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 3, 2013 at 14:49.

    Witaj Bronia tmrc_emoticons.) z samym porem jeszcze nie robilam, ale sprobuje tmrc_emoticons.D dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja czesto robie ale z samego

    Zgłoszony przez bronia 109 na maja 30, 2013 at 19:55.

    ja czesto robie ale z samego pora j jestem zachwycona

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A proszę bardzo Grazynko

    Zgłoszony przez magi1 na lutego 19, 2013 at 18:25.

    A proszę bardzo Grazynko tmrc_emoticons.D pozdrawiam i dziekuję za komentarz tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zimową porą również można

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 10, 2013 at 15:45.

    Cooking 1Zimową porą również można zrobić lekką tarte z warzywami Big Smile  Marzenko dziękuję za przepis Big Smile Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam polecam tarte jest

    Zgłoszony przez magi1 na lutego 9, 2013 at 20:19.

    tmrc_emoticons.D Witam tmrc_emoticons.D polecam tarte jest pyszna i lekka i mozna dodac do niej ulubione warzywa tmrc_emoticons.D czekam zatem na informację jak wyszła i czy smakowała tmrc_emoticons.D życze udanego kucharzenia z TM i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbuję ten przepis i dam

    Zgłoszony przez rodzinkamjm na stycznia 31, 2013 at 10:52.

    tmrc_emoticons.) Wypróbuję ten przepis i dam znać. Mam sprzęt od tygodnia i jestem wręcz zakochana. Codziennie pichcę 3 potrawy. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę, że

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 5, 2012 at 13:19.

    Bardzo się cieszę, że smakowało. Warzywa można zrobić po swojemu jak kto lubi, ja robiłam ostatnio z dodatkiem cukini i pieczarek i podsmażyłam  na patelni grilowej aby usunąć nadmiar wody. Wyszła pyszna tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam ten przepis.

    Zgłoszony przez mcimonika na sierpnia 2, 2012 at 09:20.

    Wypróbowałam ten przepis. Szczerze polecam. Ciasto przepyszne, kruche i bardzo łatwe Big Smile Super że nie trzeba śmietany, dzięki temu jest to bardzo leciutkie, letnie danie. aaa, ja zblanszowałam warzywa przed pieczeniem, ale to rzecz gustu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję:D tak jest o wiele

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 19, 2012 at 08:09.

    Dziękujętmrc_emoticons.D tak jest o wiele lżejsza niż te na śmietanie a dodatki można dać według upodobań. Takie letnie danietmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietny przepis,i fajnie ze

    Zgłoszony przez ewa klinkosch na czerwca 18, 2012 at 10:14.

    Swietny przepis,i fajnie ze bez śmietany przynajmiej nie jest taka tłusta.Napewno wyprobuje Cooking 4

    EWA


    "Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni, pół litra słodkiego ryzyka- to cały przepis na niebo w gębie". 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze