Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 15 łyżek mąki pszennej lub tortowej
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki oleju
farsz
- 1 nieduża dynia, ugotowana na parze w kawałkach
- 2/3 kostki fety
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy (opcjonalnie)
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki na ciasto zmiksować - czas 1 min., obr 6. Usmażyć na patelni na złoty kolor.
Dynię obrać ze skóry, usunąć ziarna, pokroić na kawałki i ugotować na parze. Gdy ostygnie, zmieszać z fetą i czosnkiem. Posmarować placki nalesników, zwinąć w rulon lub w kopertę. Smacznego!
Naleśniki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Dynię gotować w koszyczku lub na waromie. Gotowe naleśniki można polać wybranym sosem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz