3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki z fetą i dynią


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 15 łyżek mąki pszennej lub tortowej
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki oleju

farsz

  • 1 nieduża dynia, ugotowana na parze w kawałkach
  • 2/3 kostki fety
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy (opcjonalnie)
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Naleśniki
  1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować - czas 1 min., obr 6. Usmażyć na patelni na złoty kolor.
    Dynię obrać ze skóry, usunąć ziarna, pokroić na kawałki i ugotować na parze. Gdy ostygnie, zmieszać z fetą i czosnkiem. Posmarować placki nalesników, zwinąć w rulon lub w kopertę. Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dynię gotować w koszyczku lub na waromie. Gotowe naleśniki można polać wybranym sosem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy