3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki z fetą i dynią


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 15 łyżek mąki pszennej lub tortowej
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżki oleju

farsz

  • 1 nieduża dynia, ugotowana na parze w kawałkach
  • 2/3 kostki fety
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy (opcjonalnie)
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Naleśniki
  1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować - czas 1 min., obr 6. Usmażyć na patelni na złoty kolor.
    Dynię obrać ze skóry, usunąć ziarna, pokroić na kawałki i ugotować na parze. Gdy ostygnie, zmieszać z fetą i czosnkiem. Posmarować placki nalesników, zwinąć w rulon lub w kopertę. Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dynię gotować w koszyczku lub na waromie. Gotowe naleśniki można polać wybranym sosem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy