3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keto pizza kalafiorowa


Wydrukuj:
4

Składniki

0 g

siemie lniane

  • 500 gramy kalafior surowy
  • 2 łyżki mąka migdałowa
  • 1 porcji jajko
  • 2 łyżki parmezan
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić Miksowanie10 s/obr. 10 . Przesypać do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć 500 g różyczek kalafiora, rozdrobnić Miksowanie5 s/obr. 6Podgrzewanie
  3. Przełożyć na wkład Varomy, upewniając się, że nie wszystkie otwory zostały zakryte, odstawić.Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 15-20 min/Varoma/obr.2
  4. Zdjąć przystawkę Varoma, ugotowanego na parze rozdrobnionego kalafiora przełożyć do miski wyłożonej podwójną warstwą gazy, odstawić do ostudzenia na 1 godz. Opłukać naczynie miksujące
  5. Suchy kalafior przełożyć do miski i wymieszać z jajkiem, migdałami, parmezanem, solą i pieprzem Mieszanie obroty 4 aż powstanie klejąca się, jednorodna konsystencja. Rozsmarować na foremce wyłożonej papierem do pieczenia( dowolny ksztalt). Podpiec około 20 minut temp 200 stopni, aż pizza się przyrumieni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy