Tu jesteś:
4
Składniki
0 g
siemie lniane
- 500 gramy kalafior surowy
- 2 łyżki mąka migdałowa
- 1 porcji jajko
- 2 łyżki parmezan
-
6
1h 0min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić
"Miksowanie" 10 s/obr. 10 . Przesypać do innego naczynia, odstawić.
- Do naczynia miksującego włożyć 500 g różyczek kalafiora, rozdrobnić
"Miksowanie" 5 s/obr. 6
"Podgrzewanie"
- Przełożyć na wkład Varomy, upewniając się, że nie wszystkie otwory zostały zakryte, odstawić.Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 15-20 min/Varoma/obr.2
- Zdjąć przystawkę Varoma, ugotowanego na parze rozdrobnionego kalafiora przełożyć do miski wyłożonej podwójną warstwą gazy, odstawić do ostudzenia na 1 godz. Opłukać naczynie miksujące
- Suchy kalafior przełożyć do miski i wymieszać z jajkiem, migdałami, parmezanem, solą i pieprzem
"Mieszanie" obroty 4 aż powstanie klejąca się, jednorodna konsystencja. Rozsmarować na foremce wyłożonej papierem do pieczenia( dowolny ksztalt). Podpiec około 20 minut temp 200 stopni, aż pizza się przyrumieni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz