3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kartoflak bezglutenowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

kartoflak bezglutenowy

  • 3 łyżek mąki bezglutenowej
  • 800 gramów ziemniaków, surowych
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżek majeranku
  • 200 gramy boczku
  • 2 cebule, średnie
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    masa ziemniaczana
  1. 1. boczek kroimy w kostkę i smazymy na patelni (bez tłuszczu) ...nie przypalamy, tylko podsmazamy tak, żeby tłuszcz się z niego wytopil

    2. obrane ziemniaki (pokrojone w kawałki), cebulę i czosnek wrzucamy do Closed lid obroty 7/30sek

    3. masę przerzucamy na sito

    4. do Closed lid dodajemy jaja, mąkę, majeranek, sól, pieprz, odsączoną mase ziemniaczaną i mieszamy obroty 4/10sek

    5. dodajemy boczek z całym tłuszczem, i skrobię, która sie odstala w wodzie po odcedzaniu masy ziemniaczanej (wode odlewamy)

    6. wszystko razem mieszamy Counter-clockwise operation obroty 4/10sek

    7. piekarnik 180stopni czas ok 60min

     

    opcja: mozna położyć cienkie plastry boczku na spodzie naczynia (mnie juz nie zostały) 

    tymianek też pasuje

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

10
11

Porady

[[wysiwyg_imageupload:2155:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz