3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kapusta biała zasmażana


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1/2 główki kapusty białej
  • 1 jabłko do gotowania, kwaskowate
  • 1 cebula, czerwona
  • 1-2 ząbka czosnku
  • kminek, mielony, lub/i
  • koperek
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki wody
  • ocet z jabłek lub sok z cytryny, do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz, sól do smaku
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. kapustę posiekać (można w termomixie) ja robię to blenderem i zestawem do szatkowania
    poszatkowaną kapustę przełożyć do miski i osolić, pozostawić na 10min
    po tym czasie sparzyć wrzątkiem i odcedzić (tu przydatny jest koszyczek) 

  2. jabłko obrać i pokroić na cząstki

  3. cebulę i czosnek włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić Closed lid3sek/ obrót 5
    dodać 20g oliwy z oliwek i dusić Closed lid4min/ Varoma/ obrót 1

  4. do naczynia miksującego dodać odcedzoną kapustę, 1/2 szklanki wody, obrane i pokrojone na cząstki jabłko, opcjonalnie koperek
    dusić Closed lid20min/ Varoma/ Counter-clockwise operation obrót 1 

  5. dodać kminek i dusić kolejne Closed lid 5min/ Varoma/ Counter-clockwise operation obrót 1

  6. na patelni zasmażyć mąkę, tak długo aż straci smak surowizny

  7. zasmażoną mąkę, ocet lub sok z cytryny oraz przyprawy dodać do naczynia miksujacego
    wymieszać Closed lid30sek/ Counter-clockwise operation obrót 4

     

    gotowe,
    smacznego 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz