3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kapusta biała zasmażana


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1/2 główki kapusty białej
  • 1 jabłko do gotowania, kwaskowate
  • 1 cebula, czerwona
  • 1-2 ząbka czosnku
  • kminek, mielony, lub/i
  • koperek
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki wody
  • ocet z jabłek lub sok z cytryny, do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz, sól do smaku
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. kapustę posiekać (można w termomixie) ja robię to blenderem i zestawem do szatkowania
    poszatkowaną kapustę przełożyć do miski i osolić, pozostawić na 10min
    po tym czasie sparzyć wrzątkiem i odcedzić (tu przydatny jest koszyczek) 

  2. jabłko obrać i pokroić na cząstki

  3. cebulę i czosnek włożyć do naczynia miksującego i rozdrobnić Blokada naczynia miksującego3sek/ obrót 5
    dodać 20g oliwy z oliwek i dusić Blokada naczynia miksującego4min/ Varoma/ obrót 1

  4. do naczynia miksującego dodać odcedzoną kapustę, 1/2 szklanki wody, obrane i pokrojone na cząstki jabłko, opcjonalnie koperek
    dusić Blokada naczynia miksującego20min/ Varoma/ Obroty wsteczne obrót 1 

  5. dodać kminek i dusić kolejne Blokada naczynia miksującego 5min/ Varoma/ Obroty wsteczne obrót 1

  6. na patelni zasmażyć mąkę, tak długo aż straci smak surowizny

  7. zasmażoną mąkę, ocet lub sok z cytryny oraz przyprawy dodać do naczynia miksujacego
    wymieszać Blokada naczynia miksującego30sek/ Obroty wsteczne obrót 4

     

    gotowe,
    smacznego 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kapusta dobra. Ja dodałam jeszcze marchewkę....

    Zgłoszony przez IwonaIwona na października 20, 2021 at 14:16.

    Kapusta dobra. Ja dodałam jeszcze marchewkę. Zasmażkę zrobiłam na smalcu. Lubię aby kapusta była nieco tłuściejsza.
    Pół główki kapusty , to w moim wypadku około 1 kg.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra

    Zgłoszony przez EwaMokka na sierpnia 24, 2021 at 13:30.

    Bardzo dobra tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczna. Zamiast oleju do zasmażania...

    Zgłoszony przez zamorskad na maja 3, 2021 at 11:09.

    bardzo smaczna. Zamiast oleju do zasmażania dodałam smalec.

    Wdrażam się w gotowanie.
    Lubie karmić ludzi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sehr gut

    Zgłoszony przez Thekla1234 na października 21, 2020 at 13:45.

    Sehr gut

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychaa!

    Zgłoszony przez weronika1607 na lutego 26, 2016 at 20:42.

    Pychaa!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja Polecam wszystkim

    Zgłoszony przez andagus na czerwca 17, 2015 at 14:21.

    Rewelacja tmrc_emoticons.) Polecam wszystkim którzy lubią taką kapustkę tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję 

    Zgłoszony przez p_topcia na lipca 5, 2012 at 23:05.

    Dziękuję  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodana do listy:)

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 17, 2012 at 20:55.

    Dodana do listytmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Uwielbiam kapustę,jutro

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 13, 2012 at 18:30.

      tmrc_emoticons.) Uwielbiam kapustę,jutro wypróbuję przepis.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze