Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Hamburgery z kaszy gryczanej
Hamburger
- 1 g prażonej kaszy gryczanej, Ugotować w osolonej wodzie i mleku w proporcjach 1:1
- 2 marchewki (średnie lub 1 duża)
- 1 pietruszka (średnia)
- 50 gramów selera (korzeń)
- 60 gramów płatków kukurydzianych
- 20 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki Papryki słodkiej
- 1 łyżeczki soli (płaskiej)
- 1 świeża bazylia (10-15 listków)
- 1 pietruszka (tyle samo co bazylii)
- 1 cebula pokrojona na połówki (średnia)
- 50 gramów oliwy
- 1 jajko
- 2 łyżki sos sojowy ciemny
-
6
1h 5min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Krok 1
100 gr. prażonej kaszy gryczanej gotujemy w wodzie wymiesznej z mlekiem w proporcjach 1:1. Czas 20 minut. Po ugotowanu pozostawiamy ją jeszcze na 5 minut zanim ją odcedzimy. - Krok 2
Obieramy marchewki, pietruszkę, selera i cebulę i wrzucamy do naczynia termomixa. Po kolei dodajemy resztę składników. Na końcu jajko. 10 sekund obroty 5. - Krok 3
Dodajemy odcedzoną kaszę i ustawiamy 2 minuty i obroty 5. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (termoobieg) - Na papierze do pieczenia tworzymy 4 hamburgery i pieczemy 20 - 25 minut (termoobieg) lub 30 (góra/dół)
Pyszne Hamburgery
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
W innym przepisie dowiecie się jak zrobić wspaniałe bułki do hamburgerów.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdobry pomys
dobry pomysł