3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz z ciecierzycy i pieczarek


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Gulasz z ciecierzycy i pieczarek

  • 1 garść natki pietruszki
  • 50 g cebuli czerwonej
  • 5 g czosnku, (1 ząbek)
  • 5 g papryczki chilli
  • 10 g oleju rzepakowego/masła klarowanego
  • 200 g pieczarek
  • 10 g wina białego, (opcjonalnie)
  • 5 g musztardy, (łyżeczka)
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 25 g mleczka kokosowego
  • 120 g ciecierzycy w zalewie (odsączonej)
  • pół łyżeczki soli himalajskiej
  • 2-3 szczypty pieprzu
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Natkę pietruszki przekładamy do naczynia miksującego, rozdrabniamy 2 s/ obr. 8. Przekładamy do miseczki.
  2. Cebulę obieramy, kroimy na ćwiartki, czosnek obieramy, papryczkę chili przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Wszystko przekładamy do naczynia miksującego. Rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
  3. Dodajemy masło klarowane, dusimy 3 min/ 120°C/ obr. 1.
  4. Pieczarki kroimy na grubsze plastry, przekładamy do naczynia miksującego, dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne najwolniejsze (mieszanie).
  5. Dodajemy wino, koncentrat pomidorowy, musztardę, mleczko kokosowe, ciecierzycę, sól, pieprz. Gotujemy 2 min/ 100°C/ obr. wsteczne 1.
  6. Podajemy posypane natką pietruszki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Kcal: 386 | B: 17.7 g | T: 21.4 g | W: 30.8 g


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy