3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Quiche z wędzonym łososiem i szparagami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Masa Jajeczna

  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 jajka
  • pieprz do smaku
  • 300 g gęstego jogurtu naturalnego

Na ciasto

  • 2-3 czubate łyżki wody lodowatej
  • 100 g masła, schłodzonego
  • 170 g mąki pszennej

Wierzch

  • 100 g wędzonego łososia w plasterkach, na zimno lub na gorąco
  • 120-150 g szparagów białych lub zielonych ( 8-9 sztuk), ze słoika lub świeżych (ugotowanych)
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Masa jajeczna
  1. Jajka, smietanę, pokrojony koperek i pieprz wkładamy do TM. Miksujemy 5s, obr.5. Wlewamy masę jajeczną na ciasto z nadzieniem. Wstawić do piekarnika, obniżyć temp. do 180st.C i piec dalej 35 min, tj. do chwili aż się zrumieni i stężeje. Podawać na ciepło lub zimno. 

  2. Ciasto
  3. Wszystkie składniki ciasta włożyć do TM. Ucierać kruche ciasto, 2,5 min, Interwał. Wylepić ciastem formę do tarty (boki na wys.3 cm). Ponakłuwać ciasto widelcem, przykryć folią aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Wstawić do nagrzanego do 220st.C piekarnika. Piec 15-20 min. Zdjąć folię i ułożyć na cieście pokrojone na kawałki (3,5cm) szparagi i kawałki łososia. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Zamiast szparagów można włożyć ugotowaną na parze na przystawce Varoma fasolkę szparagową. Jeśli używamy świeżych szparagów tak samo jak fasolkę musimy je ugotować na parze na Varomie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pychotka!! W wersji ze szparagami i z fasolką...

    Zgłoszony przez pauliskaOs na lipca 26, 2017 at 09:17.

    pychotka!! W wersji ze szparagami i z fasolką szparagową😀 Masę jajeczną soliłam, dodawałam też pomidorki suszone i natkę pietruszki😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota !!!!!

    Zgłoszony przez Ewusia1 na stycznia 13, 2016 at 08:28.

    pychota !!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, tylko trzeba

    Zgłoszony przez robertbatyra na czerwca 6, 2015 at 10:14.

    Bardzo dobre, tylko trzeba pamietać, aby dobrze posolić. Moja była za mało słona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze