3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pulpeciki łososiowo-szpinakowe


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

sól, pieprz

  • 1 płaskich łyżeczek sól, pieprz, doprawić do smaku

jajko

  • 1 jajko

czosnek

  • 2 ząbki czosnku

szpinak

  • 300 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego

łosoć

  • 350 g filet łososia, bez skóry
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć szpinak i czosnek, rozdrobnić 3s/obr.5.  Zgarnąć składniki kopystką ze ścianek miksera, dodać łososi. Ponownie rozdronić 6s/obr6. Dodać jajko i przyprawy wymieszać 10s/obr3. Uformować pupeciki i ułożyc na przystawkę varoma, gotować 20 min, bądz opcjonalnie upiec w piekarniku ( rozgrzanym 180 stopni 20 min)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Pulpeciki podawać pokropione cytryną lub z sosem czosnkowo-jogurtowym. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy