Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Krewetki Argentynskie na masle
- 250 gramów krewetki, surowe, w skorupce
- 200 gramów cebula
- 0,5 strąki ostra papryczka
- 3 ząbki ząbek czosnku
- 200 gramów białego wina
- 60 gramów masło, niesolone
- 1 łyżeczki slodka papryki
- rozmarynu, świeżego
- natka pietruszki, świeża
- limonka
- pieprz czarny, mielony
- soli, drobnej
-
6
27min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
-
Czosnek
cebula
3s 5obr
maslo
3min 100 °C
krewetki w pancerzu
2min 100°C
krewetki obrane
2min 100°C
sok z limonki
Malaysia lyzeczka slodkiej papryki
sol I zmielony pieprz
drobno pokrojona ostra papryczka
2 zabki czosnku I rozmaryn
2min 100°C
biale wino
2min 100°C
ostra papryczka
1min 100°C
Krewetki Argentynskie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
11
Porady
Czosnek
cebula
3s
5obr
maslo
5min
100°C
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJakość fotek poraża !
Jakość fotek poraża !