3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żołądki Gęsie w sosie czosnkowym


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

  • 700 g żołądków gęsich
  • 1 duża główka czosnku
  • 3 liście laurowe małe
  • 3 zirna ziela angielskiego
  • 500 g wody
  • 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 łyżeczki wegety domowej z TM
  • 1/4 łyżeczki soli drobnej
  • 100 g śmietany 30%
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    gulaszu
  1. Żoładki  dokładnie oczyściś ,wypłukać  i pokroić w paski /polecam gęsie  są duże i mięsiste /Włożyć doBlokada naczynia miksującego obrany  czosnek  rozdrabniać 3 sek obr 6. przełożyć do miseczki następnie  posiekać natkę pietruszki i również wyłozyć do miseczki.Żołądki  włożyć do Blokada naczynia miksującego zalać woda,dodać liście laurowe,ziele angielskie.Dusić 40min na Varomie 40 min obrObroty wsteczne poz1.Na10min przed końcem duszenia  dodać  masło,śmietane pieprz ,wegetę czosnek i dusić  razem jeszcze 10 min.

    Podawć  posypane  natką pietruszki z ziemniakami kaszą  i ulubioną  surówką.Ilość czosnku może niektórych  zniechęcać ,ale uwierzcie,że wcale nie jest go zbyt dużo i w tym tkwi  urok tego gulaszu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Robiłam z żołądków kaczych.Gotowałam 80...

    Zgłoszony przez Kejrolka na stycznia 17, 2018 at 21:58.

    Robiłam z żołądków kaczych.Gotowałam 80 minut Varoma

    Counter-clockwise operationCounter-clockwise operation
    poz 1 o.Dałam śmietanę 18 % i wegetę ze sklepu.Wyszło smaczne ,ale zdecydowanie za słone.Z tego przepisu jest to obiad dla 2,3 osób.
    Następnym razem nie dodam soli.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna potrawa.

    Zgłoszony przez Langusta na listopada 26, 2017 at 19:40.

    Bardzo smaczna potrawa.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetna propozycja! Dawno już

    Zgłoszony przez gabi49 na listopada 24, 2012 at 14:22.

    Party Love Świetna propozycja! Dawno już miałam ochotę na żołądki gęsie bo słyszałam tylko o nich pieśni pochwalne i zachwyty. U nas w pobliżu jest taka knajpka specjalizująca się własnie w daniach z gęsi , w tym żołądkach. Niestety , wszystko jest bardzo drogie! można sobie na takie specjały pozwolić raz na jakis czas. Teraz pora na gęsinę i z pewnością wykorzystam Twój przepis! Czy to jest jakiś przepis regionalny? Skąd właśnie tak duzo czosnku? Napisz coś więcej o genezie  tego przepisu.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze