Składniki
6 osoba/osoby
- 700 g żołądków gęsich
- 1 duża główka czosnku
- 3 liście laurowe małe
- 3 zirna ziela angielskiego
- 500 g wody
- 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
- 2 łyżeczki wegety domowej z TM
- 1/4 łyżeczki soli drobnej
- 100 g śmietany 30%
- 1/2 pęczka pietruszki
- 2 łyżki masła
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Żoładki dokładnie oczyściś ,wypłukać i pokroić w paski /polecam gęsie są duże i mięsiste /Włożyć do"Blokada naczynia miksującego" obrany czosnek rozdrabniać 3 sek obr 6. przełożyć do miseczki następnie posiekać natkę pietruszki i również wyłozyć do miseczki.Żołądki włożyć do "Blokada naczynia miksującego" zalać woda,dodać liście laurowe,ziele angielskie.Dusić 40min na Varomie 40 min obr"Obroty wsteczne" poz1.Na10min przed końcem duszenia dodać masło,śmietane pieprz ,wegetę czosnek i dusić razem jeszcze 10 min.
Podawć posypane natką pietruszki z ziemniakami kaszą i ulubioną surówką.Ilość czosnku może niektórych zniechęcać ,ale uwierzcie,że wcale nie jest go zbyt dużo i w tym tkwi urok tego gulaszu.
gulaszu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam z żołądków kaczych.Gotowałam 80...
Robiłam z żołądków kaczych.Gotowałam 80 minut Varoma
Następnym razem nie dodam soli.
Bardzo smaczna potrawa.
Bardzo smaczna potrawa.
Świetna propozycja! Dawno już
Świetna propozycja! Dawno już miałam ochotę na żołądki gęsie bo słyszałam tylko o nich pieśni pochwalne i zachwyty. U nas w pobliżu jest taka knajpka specjalizująca się własnie w daniach z gęsi , w tym żołądkach. Niestety , wszystko jest bardzo drogie! można sobie na takie specjały pozwolić raz na jakis czas. Teraz pora na gęsinę i z pewnością wykorzystam Twój przepis! Czy to jest jakiś przepis regionalny? Skąd właśnie tak duzo czosnku? Napisz coś więcej o genezie tego przepisu.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"