3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wieprzowina z warzywami w sosie po chińsku


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Wieprzowina z warzywami w sosie po chińsku

  • 100 g cebuli
  • 10 g oleju
  • 80 g cukinii
  • 150 g kapusty
  • 720 g wody
  • 1/2 kostki bulionu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 250 g mięsa wieprzowego, kroić mięso zamrożone, wtedy powstaną cieniusieńkie plasteki
  • 15 g ząbka czosnku, czosnek pokrojony w cienkie plasterki
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, imbir pokrojony w krótkie zapałki
  • 100 g kiełków fasoli mung, świeżych, z puszki lub słoika też ok
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ale już odmrożonej :)
  • 80 g sosu sojowego
  • 5 g oleju sezamowego
  • 15 g maka ziemniaczana
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Do naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego włożyć pokrojoną na ćwiarki cebulę.
    Miksować 6 sek/obr. 5
  2. Dodać olej, zeszklić 3 min/100st./obr. 1
  3. Dodać cukinię i kapustę, zmiksować 6sek/obr. 4
  4. Warzywa z naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego, przełożyć do innego naczynia.
  5. Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego włożyć mięso, wlać 400 g wody, 1/2 kostki drobiowej lub wołowej, pieprz, czosnek i imbir.
    Gotować 15 min/100 st/Obroty wsteczne0,5
  6. Dodać zmiksowane wcześniej warzywa (cebula, kapusta, cukinia) oraz kiełki fasoli, fasolkę zieloną, sos sojowy, olej sezamowy i dolać 320 g wody.
    Gotować 10 min/100 st/Obroty wsteczne0,5. W międzyczasie przemieszać kopystką.
  7. Mąkę ziemniaczaką rozpuścić w 4 łyżkach wody i wlać powoli na 3 min przed końcem gotowania.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Podawać z makaronem ryżowym lub innym chińskim, albo po prostu z ryżem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Użyłam szynki wieprzowej i wyszło całkiem...

    Zgłoszony przez Sally na maja 14, 2019 at 19:11.

    Użyłam szynki wieprzowej i wyszło całkiem niezłe danie. Pomysł z krojeniem zamrożonego mięsa - udany i do wykorzystanie nie tylko w tym przepisie (szczególnie dla zapominalskich).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakiego mięsa najlepiej użyć?

    Zgłoszony przez Galazkat81 na stycznia 30, 2019 at 19:26.

    Jakiego mięsa najlepiej użyć?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze