3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

WĄTRÓBKA Z TRUSKAWKAMI I KARMELIZOWANĄ W OCCIE BALSAMICZNYM SZALOTKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

WĄTRÓBKA Z TRUSKAWKAMI I KARMELIZOWANĄ W OCCIE BALSAMICZNYM SZALOTKĄ

  • 1 szczypty pieprzu, mielonego
  • 20 g oleju
  • 350 g wątróbki, 4cm kawałki
  • 50 g cebula szalotka
  • 60 g ocet balsamiczny
  • 1 łyżeczki rozmaryn, świeży, posiekany,płaska łyżeczka
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki masła
  • 100-150 g truskawek, świeżych, pokrojonych na pół
5

Przygotowanie

  1. 1.Oczyszczoną z żyłek i błonek wątróbkę zamarynwać 15min w oleju z pieprzem

    2.Do naczynia miksującego dodać wątróbkę i uruchomić przepis "RUMIENIENIE WOLOWINY MEDIUM RARE" (z pominięciem czosnku i cebuli)

    3.Wątróbkę przełożyć do koszyczka, płyn wylać.

    4.Do naczynia miksującego dodać szalotkę, 10g oleju rozdrobnić 5sek./5obr.

    5.dusić 2min/Varoma/1obr.

    6.dodać ocet balsamiczny oraz rozmaryn ,dusić 2min./varoma/1obr.

    7.dodać masło, dusić 2min./varoma/1obr.

    8. Dodać wcześniej zrumienioną wątróbkę ,truskawki i delikatnie przemieszać kopystką

    Podawać z mixem sałat oraz grzanką
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy