3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Dietetyczne klopsy mielone z varomy


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Klopsy

  • 1 średnia cebula
  • 2 ząbek czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 500 g mielonego z łopatki
  • 2,5 łyżeczki chrzanu tartego, śmietankowego
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki pieprz czarny, mielony
  • koperek, świeży
  • 1000 g wody
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. 1. Do Closed lid wkładamy cebule przekrojonej na ćwartki i czosnek.
    2. Miksujemy 8s/obr5 (w razie konieczności powtórzyć czynność).
    3. Zgarniamy kopystką ze ścianek, dolewamy oliwe, smażymy 3min/obr1/80 stopni.
    4. Dodajemy mielone i pozostałe składniki i mieszamy 20s/obr4/Counter-clockwise operation.
    5.Formujemy klopsy.
    6.Do Closed lid wlewamy wodę.
    7. Układamy klopsy na górnej przystawce varomy pamiętając, by nie przykryć wszystkich dziurek.
    8. Gotujemy na parze 25min/obr1/Varoma.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W punkcie 5 zwilżamy dłonie wodą, co ułatwi formowanie klopsów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy