3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Schabowe Rysiowe


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

mięso

  • przyprawa uniwersalna z TM
  • pieprz
  • 1 cebula średnia, pokrojona w piórka
  • 3 czubate łyżki jogurtu greckiego
  • 6 czubatych łyżek majonezu wykonanego w TM
  • 6 plastrów schabu bez kości rozbite

sos

  • 3 kulki ziele angielskie
  • listek laurowy
  • 3 grzyby suszone
  • 300 gramów wody
  • 250 gramów pomidorów, w ćwiartkach
  • 120 gramów cebuli, w ćwiartkach
  • 60 gramów boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 5 gramów przyprawy uniwersalnej TM
  • 100 gramów gestej kwasnej smietany
  • 1 łyżeczka soli
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    mięso
  1. 1. plastry schabu lekko posyp pieprzem

    2. majonez wymieszaj z jogurtem i z jednej strony posmaruj plastry mięsa

    3. na krawędzi każdego plastra umieść kilka piórek cebuli, dopraw szczyptą przyprawy i zwiń (możesz spiąć wykałaczką lub kładź dociskając lekko drugą krawędź do dna)

    4. po kolei, równomiernie rozłóż w przystawce Varoma (3 na dole, 3 na przekładce)
  2. sos
  3. 1. boczek włóż do naczynia, załóż pokrywę i podsmaż 2 min., temp. Varoma, obr.1

    2. dołóż cebulę i pomidory, załóż miarkę i zmiksuj 15 s, obr 5

    3. dodaj wodę i przyprawy

    4. załóż Varomę z mięsem i gotuj 30 min., temp. Varoma, obr.1

    5. po ugotowaniu wyjmij z sosu liście laurowe i ziele angielskie, dodaj śmietanę, łżeczkę soli, załóż pokrywę i miarkę i zmiksuj 30 s, obr 10
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Danie bardzo smaczne, godne polecenia. Ja dodałam...

    Zgłoszony przez paulinakp85 na grudnia 13, 2016 at 15:35.

    Danie bardzo smaczne, godne polecenia. Ja dodałam jeszcze kaszę w koszyczku i wszystko razem pięknie się uparowało tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak OK.

    Zgłoszony przez Teufelchen07 na sierpnia 30, 2016 at 15:30.

    Smak OK.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis.

    Zgłoszony przez Kornelka15 na sierpnia 29, 2016 at 19:42.

    Bardzo fajny przepis. Przepyszny sos. Dla urozmaicenia następnym razem do roladki dam plaster boczku lub słupek ogórka kiszonego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis.

    Zgłoszony przez Kornelka15 na sierpnia 29, 2016 at 19:42.

    Bardzo fajny przepis. Przepyszny sos. Dla urozmaicenia następnym razem do roladki dam plaster boczku lub słupek ogórka kiszonego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny przepis.

    Zgłoszony przez Kornelka15 na sierpnia 29, 2016 at 19:42.

    Bardzo fajny przepis. Przepyszny sos. Dla urozmaicenia następnym razem do roladki dam plaster boczku lub słupek ogórka kiszonego.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super danie wszystkim

    Zgłoszony przez seta06 na sierpnia 23, 2015 at 15:43.

    super danie wszystkim smakowalo  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobione  Roladki wyszły

    Zgłoszony przez Roksana na stycznia 21, 2015 at 20:38.

    Zrobione  tmrc_emoticons.) Roladki wyszły przepyszne a sos rewelacyjny! Dziękuję-domownikom baaardzo smakowało  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze