3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

schab z pieczarkami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 6 kawałków schabu średniej wielkości
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna
  • 80 g cebuli
  • 250 g pieczarek
  • 15 g oliwy (oleju)
  • 1/2 łyżeczki tymianku, plus dodatkowa porcja
  • 6 plastrów sera
  • 1000 g wody
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 250 g ryżu długoziarnistego
  • sos
  • 150 g słodkiej śmietanki lub jogurtu naturalnego
  • 30-40 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki mieszanych ziół wedle upodobań
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego
  • sól pieprz do smaku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. schab rozbić tłuczkiem posypać solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną,

    wstawić do lodówki na czas przygotowania farszu

    do naczynia miksujacego włóżyć cebulę rozdrobnić 3s/obr5

    dodać pieczarki rozdrobnić 4s/obr.4 Kopystką zgarnąć rozdrobnione składniki ze ścian naczynia miksującego

    dodać oliwę, tymianek sól pieprz dusić 10 min/varoma/obr1 na pokrywie zamiast miarki postawić koszyczek wyjąć schab z lodówki

    na kazdym kawałku mięsa połozyć plaster sera posypac odrobinka tymianku następnie farsz z pieczarek i uformować roladki

    ułożyc na varomie miejsem złącznia skierowanym ku dołu opcjonlanie można obwiązać nitką lub spiąć wykałaczką

    do naczynia miksujacego wlać wodę, dodać kostkę bulionu, założyć koszyczek odważyć do niego ryż, zamknąć pokrywę naczynia miksującego, nałóżyć przystawkę varoma, gotować 40 minut/ varoma/ obr1 (czas gotowania zależy od grubości roladek)

    przystawkę varoma i koszyczek odłożyć na bok, mięso i ryż odstawić w ciepłe miejsce

    zostawić w naczyniu 400 g wywaru ( jesli jest mniej uzupełnić wodą) dodac śmietanę (ewentualnie jogurt) mąkę,zioła, chrzan, i przyprawy zagotować 6 min/100 stopni C / obr 4 polać sosem ryż i roladki

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • sosu wychodzi na dwa razy więcej roladek, więc...

    Zgłoszony przez kasienka__j na grudnia 13, 2017 at 15:21.

    sosu wychodzi na dwa razy więcej roladek, więc robiłam je dwa razy z rzędu tmrc_emoticons.) mniam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Aż koneser mięsa (mój...

    Zgłoszony przez polelover na stycznia 3, 2017 at 15:37.

    Rewelacja! Aż koneser mięsa (mój mężczyzna) pochwalił XD

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super! Bardzo smaczne i

    Zgłoszony przez Joanna K. na października 2, 2016 at 10:40.

    Super! Bardzo smaczne i soczyste. Ja daje więcej chrzanu do sosu. Pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały schab!!! Zamiast

    Zgłoszony przez Bronek na września 29, 2016 at 18:33.

    Wspaniały schab!!! Zamiast pieczarek dałam kurki i do sosu nie dodałam chrzanu, ale pomysł pierwsza klasa tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny i soczysty

    Zgłoszony przez Wiol05 na września 19, 2016 at 10:59.

    Bardzo smaczny i soczysty schabik - polecam; na pewno powtórze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Schab przygotowałam po raz

    Zgłoszony przez Natalia25 na stycznia 26, 2016 at 19:12.

    Schab przygotowałam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni! tmrc_emoticons.) Bardzo dobry obiadek! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Extra

    Zgłoszony przez pawgasster na stycznia 8, 2016 at 17:38.

    Extra

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super! Dzięki za przepis, na

    Zgłoszony przez hideyshanek na maja 24, 2015 at 21:31.

    Super! Dzięki za przepis, na pewno jeszcze nie raz wypróbuję tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Roladki są świetne. Użyłam

    Zgłoszony przez Kamanik na marca 24, 2015 at 16:52.

    Roladki są świetne. Użyłam ostrego ser co podbiło smak. Tymianek pasuje doskonale.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny schabik!!!

    Zgłoszony przez Marcia1010 na marca 16, 2015 at 18:52.

    Bardzo smaczny schabik!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Też korzystałam z tego

    Zgłoszony przez konstancja na września 2, 2014 at 16:09.

    Też korzystałam z tego przepisu, zamiast pieczarek dałam kurki. Roladki zawinęłam długimi, cienkimi paskami boczku wędzonego. Pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! I jakie to

    Zgłoszony przez Asiak1 na marca 26, 2014 at 10:37.

    Super przepis! I jakie to dobre było tmrc_emoticons.) Takie dania "jednogarnkowe" lubię.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • roladki bardzo dobre. Żeby

    Zgłoszony przez mmarta132 na grudnia 22, 2012 at 22:07.

    roladki bardzo dobre. Żeby się nie rozwijały zawinęłam każdą osobno w folię spożywczą - wtedy fajnie się dusiły we własnym sosie...

    Ja wydłużyłam czas gotowania bo wolę bardziej miękkie.

    Sos mi nie smakował.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie ugotowałam. Czytelny

    Zgłoszony przez Odeta na czerwca 7, 2012 at 15:02.

    Właśnie ugotowałam. Czytelny przepis. Roladki trochę się "rozwinęły" podczas gotowania i ser się "rozlał". Jednak mimo to bardzo smaczne. Schab wyszedł soczysty i miękki. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze