![thumbnail image 1](https://tmrcv3-pl.s3.eu-west-1.amazonaws.com/recipeimage/images/original/6/7/67a4121a8b090d2b00eccd2ce2eff6ba.jpg)
![thumbnail image 2](https://tmrcv3-pl.s3.eu-west-1.amazonaws.com/recipeimage/04lb307l-17544-876514-f60be-3fca70ay/6f8e2098-2253-4140-8611-225b9c0a7652/original/4e58bd6017258193ed775c021cd40df1.jpg)
![thumbnail image 3](https://tmrcv3-pl.s3.eu-west-1.amazonaws.com/recipeimage/images/original/8/5/850ec988ff835b6bb2ff3ab4e28f7572.jpg)
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
Składniki
Risotto z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
- 75 g szpinaku, (świeżego)
- 180 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości
- 10 g oliwy z oliwek
- 30 g wody
- 100 g ryżu parboiled
- 6 pomidorów suszonych
- 25 g cebuli
- 1 łyżeczki koncentratu buliony drobiowego
=
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywe naczynia miksującego postaw miske i odważ do niej 180g mięsa. Mieśo pokrój w kostkę i zamarynuj w ulubionych przyprawach.
- Do naczynia miksującego włóż 25g cebuli i 6 sztuk pomidorów suszonych odsączonych z oleju.
- Załóż miarkę na pokrywę naczynia misującego i rozdrobnij (obroty 5, 5 sekund)
- Składniki zgarnij kopystką na dno naczynia miksującego, dodaj 10g oliwy i duś 3 minuty w 120 st.C na obrotach wstecznych 1.
- Dodaj 100g ryżu, 200g wody, łyżeczkę koncentratu bulionu drobiowego, ciut soli i pieprzu.
- Na dolną część przystawki Varoma przełóż zamarynowane mięso. Nałóż przystawkę Varoma i gotuj całość przez 18 minut (Varoma, obroty wsteczne 1).
Jeżeli po tym czasie ryż nadal będzie twardy to dolej ciut wody i wydłuż czas gotowania o kilka minut. - Do naczynia miksującego dodaj ugotowane na parze mięso i 75g szpinaku.
- Gotuj przez 3 minuty (Varoma, obroty wsteczne 1).
- Danie wymieszaj, i posyp połówkami pomidorków koktajlowych.
Do naczynia dodaj
Porady
Opcjonalnie dodaj zielone oliwki!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?