3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierś faszerowana grzybami z sosem


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Pierś i farsz

  • 2 piersi z kurczaka
  • 30 g suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko kurze
  • sól,pieprz
  • 1 litr wody mineralnej gazowanej, do namoczenia i ugotowania grzybów

sos grzybowy

  • 1 wywar z gotowania grzybów
  • 1 cebula
  • 2 MT mąki
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • sòl, pieprz, kminek
  • 1 łyżki masła
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. Ugotować grzyby (ok 30 min)Cebulę rozdrobnić 10 sek/obr 5, dodać masło, udusić 3 min/ 100 C/ obr 2, dodać ugotowane grzyby, rozdrobnić 5 sek/obr 5, dusić 3 min/ 100 C/ obr 2, po 30 sekundach dodać jajko i bułkę tartą. Jeśli farsz wymaga dodatkowego wymieszania 30 sek Counter-clockwise operation / obr 3. Wyjąć do miseczki. Umyć naczynie.

  2. Do naczynia włożyć cebyle rozdrobnić 5 sek/ obr 5, dodac masło dusić 2 min/  100 C/ obr 2, dodać wywar z gotowania grzybów. Założyć motylek, gotować 6 min/ 100 C/ obr 3. Dodać mąkę, zagotować 1 min/ 100 C/ obr 3. Dodać śmietanę, gotować 30 sek/ 100 C/ obr 3. Dodac sól i pieprz do smaku. Wyjąć motylek, zmiksować sos 30 sek/ obroty 6. Gotowe.

  3. Faszerowanie piersi
  4. Piersi naciąć tak, żeby powstały kieszonki, nałożyc farsz, spiąć wykałaczkami. Smażyć na patelni z obu stron. Podawać na sosie z ziemniakami lub kaszą i zieleniną.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Tak soute.

    Zgłoszony przez massii na listopada 17, 2012 at 15:50.

    Tak soute.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smażyć saute bez panierki ?

    Zgłoszony przez bietka na listopada 17, 2012 at 13:45.

    Smażyć saute bez panierki ? czy też maja byc panierowane ?

     

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook

                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze