3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIERÓG TATARSKI -mięsny


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 3-4 ząbki czosnku
  • 5 g słodkiej wędzonej papryki
  • sól,pieprz
  • 3 cebule-pociąć w piórka
  • 1000 g mięsa-(do wyboru)
  • 1,5 kostki masła
  • 4 jaja kurze
  • 360 g wody
  • 1000 g mąki przennej typ.450
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    PIRÓG TATARSKI-MIĘSNY
  1. Mąkę przesiać umieścić w naczyniu dodać jaja,sól dolac troszkę wody. Włączyć 4-6 minDough mode-(wody może być ciu mniej lub więcej zależy od rodzaju mąki)

    Ciasto ma być miękkie jak na makaron.

     

    Dzielimy na 4 kawałki każdy cieniutko rozwałkować.placki przykryć ściereczką żeby się nie skleiły i nie wyschły.

    Rospuścic masło i każdy placek posmarować masłem kłaść jeden na drugi i robi sie 4 warstwy każda oddzielona masłem na to:

     

    pokrojone w kostkę mięso (pierś z kurczaka,wołowina lub wieprzowina)cebula-(piórka),papryka sól,pieprz.

     

    zwijamy jak roladę i formuje

    my koło polewamy masłem i pieczemy w 200 stopmniach około 2h.

    na dół piekarnika dać naczynie z wodą tak w połowie pieczenia.

    studzić na kratce przykryć ściereczką-zmięknie

  2. Rozwałkowane ciasto każdy placek posmarowany masłem 4 szt.

  3. Zwijanie

  4. Formowanie

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Polecam też wersje na słodko

//www.przepisownia.pl/desery-przepisy/pier%C3%B3g-tatarski-na-s%C5%82odko-z-jab%C5%82kami/498152


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pieróg wyszedł bardzo twardy, wierzchnia...

    Zgłoszony przez Floe na października 23, 2016 at 12:26.

    Pieróg wyszedł bardzo twardy, wierzchnia warstwa praktycznie nie do ugryzienia tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam. Bardzo dobry

    Zgłoszony przez ktomek24 na marca 3, 2016 at 16:33.

    polecam. Bardzo dobry Cooking 2

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A tak przybliżona ilość wody

    Zgłoszony przez elluchna na października 22, 2015 at 20:13.

    A tak przybliżona ilość wody to ile? Przepis bardzo ciekawy!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze