3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pielmieni


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Pielmieni

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 700 g mąki
  • 200 g ciepłej wody
  • 1 łyżeczek soli
  • 2 łyżeczek pieprzu
  • 80 g rosołu
  • 1 żółtko
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 2h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Farsz
  1. Do Blokada naczynia miksującegowkładamy mięso,rosół,żółtko,sól i pieprz.
  2. Farsz mieszamy 30 s obr.2
  3. Farsz przekładamy do innego naczynia.Blokada naczynia miksującegomyjemy
  4. Cisto
  5. Do Blokada naczynia miksującegowsypujemy mąkę,szczyptę soli i wlewamy wodę.
  6. WyrabiamyCiastoczas 2 min.
  7. Przygotowanie Pielmieni.
  8. Ciasto wałkujemy dość cieńko,szklanką wycinamy krążki,nakładamy farsz i formujemy kształt uszka.
  9. W dużym garnku gotujemy wodę,pielmieni wrzucamy na wrzątek i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Podajemy wrosole,lub polane kwaśną smietaną.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ilość pieprzu i soli możemy dowolnie zmieniać według uznania. Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy