Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Pielmieni
- 500 g mielonej wieprzowiny
- 500 g mielonej wołowiny
- 700 g mąki
- 200 g ciepłej wody
- 1 łyżeczek soli
- 2 łyżeczek pieprzu
- 80 g rosołu
- 1 żółtko
-
6
2h 30min
Czas całkowity 2h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wkładamy mięso,rosół,żółtko,sól i pieprz.
- Farsz mieszamy 30 s obr.2
- Farsz przekładamy do innego naczynia.
"Blokada naczynia miksującego" myjemy
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wsypujemy mąkę,szczyptę soli i wlewamy wodę.
- Wyrabiamy
"Ciasto" czas 2 min.
- Ciasto wałkujemy dość cieńko,szklanką wycinamy krążki,nakładamy farsz i formujemy kształt uszka.
- W dużym garnku gotujemy wodę,pielmieni wrzucamy na wrzątek i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Podajemy wrosole,lub polane kwaśną smietaną.
Farsz
Cisto
Przygotowanie Pielmieni.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ilość pieprzu i soli możemy dowolnie zmieniać według uznania. Smacznego!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz